Πως να καθαρίσεις το κερί από τα τραπεζομάντιλα σου

Τα κεριά είναι ικανά να κάνουν σχεδόν οποιοδήποτε περιβάλλον πιο ρομαντικό. Μπορούν όμως να γίνουν μεγάλος μπελάς για τα τραπεζομάντιλα μας, ειδικά το καλοκαίρι που πιάνει το γλυκό αεράκι όσο καθόμαστε τα βράδια στο μπαλκόνι ή τον κήπο μας. Όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται όμως το να καθαρίσεις το κερί από τα υφάσματα, υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το πετύχεις!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σε πιάνει πονοκέφαλος όποτε βλέπεις έναν λεκέ από κερί. Ακολούθησε τα τέσσερα απλά βήματα που θα βρεις στην συνέχεια και θα δεις τα τραπεζομάντιλα σου να γίνονται σαν καινούρια!

Ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις το κερί από τα τραπεζομάντιλα σου!

1ο Βήμα: Ξύσε το κερί

Για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θα πρέπει να αφαιρέσεις απαλά το περίσσιο κερί, χρησιμοποιώντας την πλευρά του μαχαιριού που δεν κόβει. Αρκετά αποτελεσματικό θα ήταν κι αν χρησιμοποιούσες έναν χάρακα ή μία πλαστική κάρτα.

2ο Βήμα: Κάλυψε με χαρτί το πάνω και το κάτω μέρος του υφάσματος

Βάλε το τραπεζομάντιλο, ή οποιοδήποτε ύφασμα έχει λεκέ από κερί, επάνω στην σιδερώστρα σου και τοποθέτησε μια χαρτοπετσέτα πάνω στο σημείο που έπεσε το κερί και άλλη μία ακριβώς στο κάτω μέρος του υφάσματος.

3ο Βήμα: Σιδέρωσε το σημείο

Τώρα ξεκινάει η διαδικασία. Πάρε το σίδερο και βάλτο σε μεσαία θερμοκρασία. Έπειτα, ξεκίνα το σιδέρωμα επάνω από το χαρτί, μέχρι να να λιώσει καλά το κερί και να απορροφηθεί από την χαρτοπετσέτα. Θα καταλάβεις το πότε είναι έτοιμο όταν δεις την χαρτοπετσέτα να ποτίζει στο σημείο που ήταν το κερί και να δημιουργείται κηλίδα.

4ο Βήμα: Πλύνε το τραπεζομάντιλο σου

Το τελευταίο πράγμα που έχεις να κάνεις για να εξαφανίσεις πλήρως τον λεκέ και να κάνεις το τραπεζομάντιλο σου να μοιάζει σαν καινούριο, είναι να το βάλεις στο πλυντήριο όπως θα έκανες σε κάθε άλλη περίπτωση και στην συνέχεια, να το αφήσεις να στεγνώσει έξω από τον αέρα, χωρίς να προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι των μαλλιών σου.

Όλη αυτή τη διαδικασία μπορείς να την δεις και στο βίντεο που ακολουθεί. Έτσι θα καταλάβεις το πόσο αποτελεσματική είναι και ότι δεν πρόκειται να μείνει κανένα σημάδι στο ύφασμα σου!

πηγή :https://exypnes-idees.gr/pos-na-katharisis-keri-apo-ta-trapezomantila-sou/