Πώς να καθαρίσετε το καρότσι του παιδιού σας σε 5 απλά βήματα

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι βόλτες  με το καρότσι είναι καθημερινό φαινόμενο.

Όμως επειδή  χρησιμοποιούμε καθημερινά το καρότσι  πρέπει να  το διατηρούμε και καθαρό.

Είναι πολύ εύκολο να καθαρίσετε το καρότσι χωρίς να κουραστείτε ιδιαίτερα μόνο σε  5 απλά βήματα:

Αρχικά πριν κάνετε οτιδήποτε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πως να αφαιρέσετε σωστά τα υφάσματα, το καλάθι κλπ.

Το επόμενο βήμα είναι να ξεφορτωθείτε την σκόνη. Αδειάστε και τινάξτε το καλάθι  και βγάλτε οτιδήποτε έχει μέσα.Μετά  σκουπίστε όλα τα σημεία και τα υφάσματα με την ηλεκτρική σκούπα και επιμείνετε αρκετά στο κάθισμα.

Πλύντε τα αποσπώμενα μέρη όπως το καλάθι και το ύφασμα του καθίσματος  με απορρυπαντικό πιάτων ή χεριών. Βάλτε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού σε ένα καθαρό πανί  και τρίψτε τους λεκέδες. Βουτήξτε το πανί σε ζεστό νερό , στίψτε το και ταμπονάρετε απαλά σε όλα τα σημεία. Έπειτα αφήστε το στον ήλιο να στεγνώσει αν μπορείτε.

Όσον αφορά τα δύσκολα σημεία όπως οι μεταλλικές και οι σκληρές επιφάνειες τότε χρησιμοποιήστε λίγο καθαριστικό για όλες τις χρήσεις σε ένα καθαρό πανί  και μετά στεγνώστε τα με ένα καθαρό πανί. Τρίψτε πολύ καλά τα σημεία που έχουν λεκέδες.

Τέλος μην ξεχάσετε τις ρόδες! Χρησιμοποιήστε λίγα μωρομάντηλα για να καθαρίσετε τις ρόδες γύρω γύρω.Αν έχετε ρόδες αέρος τότε καλό θα ήταν να τις φουσκώσετε και αν δεν κινούνται εύκολα τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό προιόν λίπανσης ελαστικών.

πηγή : babyradio.gr- Κατείνα Π.