Πώς να καθαρίσετε τα παιχνίδια του παιδιού σας

Το να διατηρείτε τα παιχνίδια του παιδιού σας καθαρά είναι μια από τις καλύτερες συμβουλές που μπορεί να σας δώσει ένας άλλος γονιός.

Τα παιχνίδια του παιδιού σας μπορεί να είναι η μεγαλύτερη εστία μικροβίων για αυτό πρέπει να τα καθαρίζετε πολύ συχνά.

Τα παιχνίδια των παιδιών ποικίλουν καθώς έχουν διάφορα μεγέθη και σχέδια οπότε πρέπει να ξέρετε πως να τα καθαρίζετε:

Μικρά παιχνίδια:

Τα μικρά παιχνίδια που δεν παίρνουν μπαταρίες μπορούνε να μπουν στο πλυντήριο πιάτων. Αν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων βάλτε τα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και με λίγο απορρυπαντικό και τρίψτε τα πολύ καλά. Έπειτα, ξεπλύντε τα  σκουπίστε τα και αφήστε να στεγνώσουν σε μια καθαρή επιφάνεια.

Μεγαλύτερα παιχνίδια.

Καθαρίστε την επιφάνεια με σαπούνι και νερό και σκουπίστε τα με ένα μωρομάντηλο.

Υφασμάτινα παιχνίδια.

Τα υφασμάτινα παιχνίδια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων με λίγο απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Ανάλογα το παιχνίδι και τις ειδικές οδηγίες μπορείτε να το απλώσετε για να στεγνώσει ή να το βάλετε στο στεγνωτήριο.

Όσο για τα παιχνίδια που πέφτουν στο πάτωμα ή στον δρόμο τότε μπορείτε να τα καθαρίσετε αμέσως με ένα μωρομάντηλο ή ένα απολυμαντικό πανί.

Ξύλινα παιχνίδια.

Τα ξύλινα παιχνίδια δεν απολυμαίνοναι τόσο εύκολα όσο τα πλαστικά και για αυτό μπορείτε με λευκό ξύδι και νερό σε ένα πανί αλλά σιγουρευτείτε πως δεν έχετε βάλει πολύ για να μην χαλάσει η ξύλινη επιφάνεια.

Τέλος θυμηθείτε πως τα παιχνίδια του μπάνιου πρέπει να τα καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση και το ίδιο ισχύει όταν το παιδί σας είναι άρρωστο.

πηγή : babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα