Πώς να καθαρίσετε όλες τις βρομιές από τον φούρνο μικροκυμάτων σας

Το μόνο που χρειάζεται για να μετατρέψει ένα καθαρό φούρνο μικροκυμάτων σε μια ζώνη πολέμου βρομιάς είναι ένα δείπνο με μακαρόνια. Εάν αποφεύγετε τον καθαρισμό αυτής της συσκευής, επειδή νομίζετε ότι χρειάζεται πολύ κόπο, σας έχουμε καλά νέα: Η Carolyn Forte, διευθύντρια του  Good Housekeeping Institute, μας δίνει εύκολες συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα.

1. Αφαιρέστε την πιτσιλίσματα και τη βρωμιά από το εσωτερικό
Τοποθετήστε ένα μπολ με 1 φλιτζάνι νερό και ένα τεμαχισμένο λεμόνι, lime ή πορτοκάλι ή αρκετές κουταλιές της σούπας ξύδι στη συσκευή σας. Βάλτε την να δουλέψει σε υψηλή θερμοκρασία για αρκετά λεπτά (ή έως ότου το διάλυμα βράσει). Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά πριν ανοίξετε την πόρτα, στη συνέχεια αφαιρέστε το μπολ και σκουπίστε το εσωτερικό με ένα σφουγγάρι.

2. Σκουπίστε την πόρτα
Καθαρίστε το λάστιχο γύρω από την πόρτα με ένα σφουγγάρι μόνο με νερό. Εάν το παράθυρο είναι λιπαρό, καθαρίστε με ένα μείγμα μισό ξύδι και μισό νερό, και σκουπίστε με καθαρό πανί. Μπορείτε επίσης να σκουπίσετε το φούρνο μικροκυμάτων σας με το αγαπημένο καθαριστικό σας και να σκουπίσετε κανονικά. Εάν βγαίνει ακόμη βρωμιά, επαναλάβετε το καθάρισμα.

3. Σκουπίστε το εξωτερικό
Αυτό είναι ένα άλλο μέρος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το οικιακό σας καθαριστικό. Απλά βεβαιωθείτε ότι θα ψεκάσετε το καθαριστικό σε ένα πανί ή σφουγγάρι και όχι απευθείας στη συσκευή γιατί υπάρχει κίνδυνος να εισχωρήσει καθαριστικό στις οπές αερισμού. «Μην ψεκάζετε ποτέ κατευθείαν προς την συσκευή! «, λέει η Forte.

4. Προσπαθήστε στα επίμονα σημεία
Για μεγάλες, κολλώδεις βρομιές, η  Forte συνιστά τη χρήση ενός ισχυρού λιποκαθαριστή. Μπορείτε να πλύνετε τα αφαιρούμενα κομμάτια, όπως το δίσκο πάνω στον οποίο βάζουμε τα πιάτα, στο πλυντήριο πιάτων στο χέρι. Απλά φροντίστε να διαβάσετε εκ των προτέρων το εγχειρίδιο του κατασκευαστή σας.

5. Καθαρίστε τον συχνότερα!
Αν θέλετε το καθάρισμα να είναι πιο εύκολο την επόμενη φορά, η Forte συνιστά να καθαρίζετε τη συσκευή σας κάθε 2 μέρες, ανάλογα με το πόσο συχνά τη χρησιμοποιείτε και, φυσικά, αμέσως μετά από κάθε ορατή βρομιά, ώστε να μην ψηθούν τα υπολείμματα. «Θα με ευχαριστήσετε αργότερα!», μας τονίζει.