TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Tips

Πώς να διατηρήσετε φρέσκο το ψωμί

Μαρ 26, 2023
in Tips
Πώς να διατηρήσετε φρέσκο το ψωμί
Share on FacebookShare on Twitter
  • Τι να κάνετε για να μη ξεραθεί το ψωμί.
  • Πώς να αξιοποιήσετε το ξερό ψωμί.

Tips για μαμάδες: Πώς να διατηρήσετε φρέσκο το ψωμί

Το ψωμί που αγοράζετε φρέσκο και ζεστό τη μια μέρα, είναι άγευστο και ξερό την επομένη.

Πώς λοιπόν μπορείτε να το διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες φρέσκο;

Μια καλή λύση για να τρώτε φρέσκο ψωμί κάθε μέρα είναι η εξής:

  • Προτιμάτε το ψωμί αυτό που είναι φτιαγμένο με προζύμι γιατί διατηρείται φρέσκο για περισσότερο χρόνο ( περίπου 5 ημέρες) καθώς τα φυσικά ένζυμα που περιέχει το προζύμι λειτουργούν ως φυσικό συντηρητικό.
  • Μια άλλη λύση είναι να το βάζετε στην κατάψυξη μέσα σε πλαστική σακούλα και να το αποψύχετε την ημέρα που θέλετε να το καταναλώσετε.

ksero psomi

Χρήσιμα tips

  • Aποφύγετε να χρησιμοποιείτε πλαστική σακούλα αποθήκευσης καθώς το ψωμί χαλάει πιο γρήγορα. Αντίθετα προτιμήστε χάρτινη ή πάνινη τσάντα αποθηκεύοντας μόνο το ψωμί. Αφήστε την σε θερμοκρασία, μακριά από καλοριφέρ ή άλλες εστίες θερμότητας.
  • Μπορείτε να ζεστάνετε το ψωμί στο φούρνο, τυλίγοντάς το σε αντικολλητικό χαρτί και σε θερμοκρασία στους 150 C. Για τραγανή κρούστα, βγάλτε το χαρτί και ψήστε για μερικά λεπτά ακόμα ( προσοχή μη ξεραθεί πολύ).

Τι να κάνετε το ψωμί που ξεράθηκε

Αν το ψωμί ξεράθηκε, μην το πετάξετε. Από τις πιο διαδομένες χρήσεις είναι να το μουλιάσετε και να ζυμώσετε αφράτα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια.
Μια ακόμα εναλλακτική είναι να κόψετε το ψωμί σε μικρά κομματάκια φτιάχνοντας σπιτικά κρουτόν. Η συνταγή είναι πολύ απλή: Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και απλώνετε τα κυβάκια ψωμιού. Τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και ψήνετε για 8-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

psomi

Συνταγή για ψωμί με προζύμι

Υλικά

130 γρ. νερό
1/4 κ.γ. μαγιά ξηρή
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για το ψωμί

500 γρ. αλεύρι σκληρό, + έξτρα για τον πάγκο
300 γρ. νερό
200 γρ. προζύμι, biga, που ετοιμάσαμε
10 γρ. αλάτι
1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο βαζάκι. Υπολογίζουμε ότι ο όγκος του θα τριπλασιαστεί, οπότε θα πρέπει να υπάρχει αρκετό κενό μέσα στο βάζο αφού το βάλουμε.
Αφήνουμε το βάζο με το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για ένα βράδυ.

Για το ψωμί

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το νερό, το γρήγορο προζύμι που προετοιμάσαμε από την προηγούμενη μέρα, το αλάτι, και χτυπάμε για 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να έχουμε ένα λείο, ελαφρώς κολλώδες ζυμάρι, το οποίο θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.

Δείτε την πλήρη εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

πηγή :https://www.mothersblog.gr/mama/story/128987/tips-gia-mamades-pos-na-diatirisete-fresko-to-psomi

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»
Tips

Αρνί στη σούβλα: Ποια διαδικασία θα ακολουθήσετε για να… γίνει «λουκούμι»

Απρ 20, 2025
Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο
Tips

Αρνί σούβλας-Οδηγίες βήμα-βήμα για το ψήσιμο

Απρ 19, 2025
Tips

Βάφω αυγά με ριζάρι, όπως παλιά

Απρ 18, 2025
Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά
Tips

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αβγά

Απρ 17, 2025
Tips

Το μυστικό για να βάψεις τέλεια τα καφέ αυγά

Απρ 16, 2025
Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)
Tips

Δείτε πώς θα βάψετε αβγά τυλίγοντάς τα σε χαρτί κουζίνας (vid)

Απρ 15, 2025
Next Post
Σπιτικές μάσκες μαλλιών για βαμμένα μαλλιά

Σπιτικές μάσκες μαλλιών για βαμμένα μαλλιά

«Το ελληνικό νησί που είναι καλύτερο από τη Μύκονο» – Ύμνος της βρετανικής Sun για τη Νάξο

«Το ελληνικό νησί που είναι καλύτερο από τη Μύκονο» - Ύμνος της βρετανικής Sun για τη Νάξο

Il Pino: Μια καλύβα σαν πεύκο μέσα στο πευκοδάσος των ιταλικών Άλπεων

Il Pino: Μια καλύβα σαν πεύκο μέσα στο πευκοδάσος των ιταλικών Άλπεων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd