Είτε ψήσετε, είτε τηγανίσετε ψάρι, η μυρωδιά στο σπίτι είναι έντονη.
Bigstock
Σήμερα Κυριακή των Βαΐων είθισται να τρώμε ψάρι. Κι ενώ είναι πολύ θρεπτικό και δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας, συχνά αποφεύγουμε να το μαγειρεύουμε στο σπίτι, λόγω της έντονης μυρωδιάς του.
Πώς φεύγει η ψαρίλα από το σπίτι
Aρχικά, όταν μαγειρεύετε ψάρι για να μην …εξαπλωθεί η μυρωδιά σε όλο το σπίτι, κλείστε πόρτες και ανοίξτε παράθυρα.
Στη συνέχεια και αφού έχετε καθαρίσει κουζίνα, πάγκο και νεροχύτη, δοκιμάστε τα εξής:
Κανέλα, γαρίφαλο και βανίλια μπορούν να διώξουν την έντονη μυρωδιά του ψαριού. Σιγοβράστε νερό και προσθέστε ένα από τα παραπάνω μπαχαρικά για τουλάχιστον 15 λεπτά στο μάτι της κουζίνας. Το έντονο άρωμά τους θα «εξαφανίσει» τη δυσάρεστη οσμή από το μαγειρεμένο ψάρι.
Φυσικά έχετε και την επιλογή του ξιδιού. Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό προσθέστε ξίδι, κανέλα ή αιθέρια έλαια και αφήστε να σιγοβράσουν για 10- 15 λεπτά.
Ένα άλλο δημοφιλές εξουδετερωτικό οσμών είναι το λεμόνι. Κόψτε μερικά λεμόνια και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με νερό. Αφήστε τα να βράσουν για λίγο , μέχρι ο χώρος να μυρίσει λεμόνι.
Αρωματικά κεριά ή αιθέρια έλαια
Αρωματίστε το σπίτι σας με κεριά ή αιθέρια έλαια με ευχάριστες μυρωδιές, όπως λεμόνι, βανίλια ή κανέλα.
Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μπολ με φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού σε διάφορα σημεία του σπιτιού σας. Τα εσπεριδοειδή θα βοηθήσουν στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς του ψαριού.
Με πληροφορίες από το southernliving.com