«Πώς μπορώ να φτιάξω ένα κομψό και ταυτόχρονα ασφαλές για τα παιδιά σαλόνι;»

 Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα κομψό σαλόνι με… παιδιά!

Χρωματική παλέτα Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε έναν χώρο να φαίνεται κομψός είναι να διαλέξετε μια μοντέρνα χρωματική παλέτα. Ξεκινήστε από τα ουδέτερα χρώματα – μαύρο, λευκό και γκρι και έπειτα βάλτε μερικές μικρές πινελιές κάποιου άλλου χρώματος, όπως πράσινο ή ροδακινί. Δημιουργήστε μια χρωματική παλέτα με συνοχή για ένα γαλήνιο περιβάλλον.

Ξεκινήστε από τα ουδέτερα χρώματα – μαύρο, λευκό και γκρι.

Καναπές και πολυθρόνες Επιλέξτε έπιπλα που είναι εύκολα στο καθάρισμα. Είμαστε σίγουροι πως δεν θέλετε να καλύψετε τον καναπέ σας με… πλαστικό! Επιλέξτε, ωστόσο, υφάσματα που πλένονται και είναι ανθεκτικά. Τα καλύμματα είναι μια καλή επιλογή. Οι μικροΐνες είναι μια επίσης καλή επιλογή γιατί έχουν πολύ μεγάλη αντοχή. Επίσης αναζητήστε έπιπλα τα οποία δεν έχουν αιχμηρές γωνίες. Προτιμήστε, για παράδειγμα, ένα στρογγυλό coffee table αντί για ένα τετράγωνο.

Επιλέξτε έπιπλα που είναι εύκολα στο καθάρισμα.

Αποθηκευτικοί χώροι Για να μην αναγκαστείτε να… απαγορεύσετε τα παιχνίδια στο σαλόνι (και μεταξύ μας δεν είναι και πολύ εύκολο) προνοήστε για την αποθήκευσή τους. Η καλύτερη λύση; Βιβλιοθήκες με καλάθια ή κουτιά. Είναι ο ευκολότερος τρόπος για να «εξαφανίσετε» τα παιχνίδια σε χρόνο ρεκόρ και να παραμένουν παράλληλα προσβάσιμα στο παιδί. Χρησιμοποιήστε τα πάνω ράφια της βιβλιοθήκης για τα δικά σας διακοσμητικά και τα κάτω ράφια για κουτιά που θα φιλοξενούν τα παιχνίδια του παιδιού σας.

Χρησιμοποιήστε τα πάνω ράφια της βιβλιοθήκης για τα δικά σας διακοσμητικά και τα κάτω ράφια για κουτιά που θα φιλοξενούν τα παιχνίδια του παιδιού σας.

Διασκεδάστε! Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να βάλετε στο σαλόνι σας μια μικρή… ινδιάνικη σκηνή! Το σχήμα της είναι ιδιαίτερα κομψό και θα δώσει μια αίσθηση «παιχνιδιού» στον χώρο χωρίς να είναι τελείως παιδική. Το παιδί σας θα είναι ευτυχισμένο που την έχει και εσείς θα έχετε άλλον έναν χώρο για να βάζετε γρήγορα μέσα τα παιχνίδια πριν φτάσουν οι καλεσμένοι σας!

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να βάλετε στο σαλόνι σας μια μικρή… ινδιάνικη σκηνή!

Πηγή:   spirossoulis.com & https://babyradio.gr/special-tips/pos-boro-na-ftiaxo-ena-kompso-ke-taftochrona-asfales-gia-ta-pedia-saloni/