Πώς μπορείς να μαγειρέψεις τα δημητριακά για να είναι πιο νόστιμα

Νόστιμα δημητριακά!

Εάν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές, δεν χρειάζεται να ψάχνεις μπάρες δημητριακών για να ικανοποιήσεις τους γευστικούς σου κάλυκες. Δοκίμασε τα κόλπα μας και φάε νόστιμα δημητριακά όπως η βρώμη, το πλιγούρι ή το σιτάρι με σούπερ γεύση.

 Το σωστό καβούρδισμα:

Καβούρδισε τους σπόρους δημητριακών για λίγα λεπτά στο τηγάνι ή στο φούρνο. Έτσι, θα αναδείξεις καλύτερα το άρωμά τους.

Μην βράζεις τα δημητριακά σε σκέτο νερό:
Δοκίμασε χυμό με τομάτα ή ζωμό και αν θέλεις να βάλεις μόνο νερό στο βράσιμο ενίσχυσέ το με βότανα, σκόρδο ή ginger.

Πρόσεξε μην το παρακάνεις με το βράσιμο:

Τα παραβρασμένα δημητριακά λασπώνουν και γίνονται άνοστα. Για παράδειγμα, η κινόα είναι έτοιμη σε ένα τέταρτο αλλά προσοχή γιατί το κριθάτι ή το σιτάρι μπορεί να χρειαστεί 40 λεπτά βρασίματος! Αν σου βράσουν λίγο παραπάνω, βάλε ένα πιρούνι και πέρασέ το μέσα από τα δημητριακά για να βελτιώσεις την υφή τους.

Δημητριακά όπως η βρώμη είναι υπέροχα και χωρίς βράσιμο. Δοκίμασε να βάλεις από το βράδυ τη βρώμη σε μπολάκι με κανέλα και γάλα αμυγδάλου και απόλαυσε το πρωί τον πιο νόστιμο χυμό ή porridge!

πηγή :https://www.queen.gr/well-being/diatrofh-diaites/story/163287/pos-mporeis-na-mageirepseis-ta-dimitriaka-gia-na-einai-pio-nostima