Πορτοκαλόπιτα

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ …

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο κρούστα φυλλo κατεψυγμένο 450 γρ.

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι λάδι ελαφρύ

4 αυγά

1 γιαούρτι πλήρες

1 βανίλια

1 μπέικιν

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Υλικά για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

1 ξύλο κανέλαs

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε το φύλλο κρούστας σε πολύ μικρά κομμάτια . Όσο είναι παγωμένο είναι πιο εύκολο να γίνουν πολύ μικρά σαν χαρτοπόλεμος. Χτυπάμε στο μίξερ ή και με το σύρμα αν θέλετε (εγώ προτιμώ το μίξερ, γίνεται πιο αφράτο) όλα τα υλικά για  δυο λεπτά. Ρίχνουμε το ξύσμα και έπειτα το τριμμένο φύλλο και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 25 λεπτά.  Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση βράζουμε για  20 λεπτά . Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.