Πορτοκαλόπιτα Survivor της Βασούλας

Ότι και να πω γι’αυτό το καταπληκτικό νηστίσιμο κέικ καρύδας, είναι λίγο.  Ένα νηστίσιμο, μαλακό, αφράτο και νωπό κέικ με ινδοκάρυδο που δένει απίστευτα με το υπέροχο άρωμα πορτοκαλιού.  Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα κανονικό κέικ με βούτυρο, αυγά και γάλα. Το έφτιαξα σήμερα και ξετρελάθηκα…Και φυσικά μιλάω για την Survivor πορτοκαλόπιτα απο την Η Τρελοκουζινα Της Βασουλας
Βασούλα συγχαρητήρια για την υπέροχη συνταγή σου!!!

Πορτοκαλόπιτα Survivor της Βασούλας

ΥΛΙΚΑ 

κούπα μεζούρα των 200 ml

ταψάκι 25×30
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σιμιγδάλι ψηλό
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα ινδοκαρυδο τριμμένο
1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι μπεικιν
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια καψουλακι (εγώ έβαλα 2)
1 σόδα αναψυκτικό (330 ml)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνω όλα τα υλικά σ’ ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύω μ ένα σύρμα.  Αδειάζω το μίγμα σε ταψί με λαδόκολα και ψήνω στους 180 βαθμούς 50-55 λεπτά.
Εγώ έφτιαξα μιάμισι δόση από τη συνταγή και μου βγήκαν 2 μακρόστενες φόρμες.  Επίσης άλειψα εξωτερικά τα κέικ με μαρμελάδα και τα πασπάλισα με ινδοκάρυδο.

Τη συνταγή θα την βρείτε και στην σελίδα της Βασούλας εδώ :
https://www.facebook.com/vasiascrazykitchen/posts/1992726327633246

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σόφη Τσιώπου.