Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισοπεδώθηκε η Μποροντιάνκα, εικόνες απόλυτης καταστροφής

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για εντέκατη ημέρα, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν, καταστρέφοντας βασικές πόλεις

Ένα από τα βασικά σημεία στη διαδρομή μεταξύ Λευκορωσίας και Κιέβου, η πόλη Μποροντιάνκα, βομβαρδίστηκε το βράδυ της Τετάρτης, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις κινούνταν εντός της Ουκρανίας.

Βίντεο από drone δείχνει το μέγεθος της απόλυτης καταστροφής στην πόλη, 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κιέβου. Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί άφησαν πίσω στάχτη και συντρίμμια μέχρι εκεί που φθάνει το μάτι.

Το βίντεο κυκλοφόρησε από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και δείχνει κατεστραμμένα φορτηγά να φράσσουν τον κεντρικό δρόμο της πόλης και καπνό να βγαίνει από τα κτήρια.

Μερικά κοντινά πλάνα δείχνουν τη φωτιά να σιγοκαίει ακόμα μέσα στα κτήρια. Ένα συγκρότημα κατοικιών φαίνεται σε ερειπωμένη κατάσταση, σχεδόν κομμένο στα δύο. Το περιεχόμενο των σπιτιών που ισοπέδωσε ο ρωσικός βομβαρδισμός φαίνονται διάσπαρτα στο δρόμο.

Κάτοικοι της πόλης είπαν ότι απέκρουσαν τη ρωσική προέλαση με βόμβες μολότοφ. «Άρχισαν να πυροβολούν προς το πάρκο μπροστά από το ταχυδρομείο», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο έναν ντόπιο.«Τότε βομβάρδισαν το σούπερ μάρκετ που είχε ήδη καεί. Πήρε ξανά φωτιά. Ένας ηλικιωμένος έτρεξε έξω σαν τρελός, με μεγάλα στρογγυλά μάτια, και είπε “δώστε μου μια μολότοφ! !», είπε περαιτέρω ο άνδρας.

Ukraine invasion: Drone footage shows devastation in Borodyanka

«Κάθε φορά που οι Ρώσοι ψεύτες λένε ότι δεν ρίχνουν βόμβες σε πόλεις της Ουκρανίας, δείξτε αυτή τη φωτογραφία μιας πολυκατοικίας στην Mποροντιάνκα, στην περιοχή του Κιέβου. Οι Ρώσοι βομβάρδισαν την πόλη για δύο ημέρες, σκοτώνοντας πολλούς αμάχους. Σταματήστε τώρα τη βάρβαρη Ρωσία. Κλείστε τον ουρανό της Ουκρανίας. Δράστε τώρα!» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων στην Μποροντιάνκα δεν είναι διαθέσιμος. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν καθώς η μεγαλύτερη επίθεση σε ευρωπαϊκό κράτος από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εισέρχεται στην εντέκατη ημέρα, δημιουργώντας περισσότερο απο 1 εκατομμύριο πρόσφυγες.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να περικυκλώνουν και να επιτίθενται σε πόλεις της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης, του κυριότερου λιμανιού στα ανατολικά που υφίσταται σφοδρό βομβαρδισμό, χωρίς νερό ή ρεύμα. Οι αξιωματούχοι λένε ότι δεν μπορούν να απομακρύνουν τους τραυματίες.

πηγή :https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1290677/polemos-stin-oykrania-isopedothike-i-mporontianka-eikones-apolytis-katastrofis