Playdate: τα 3 ΜΗ για το πρώτο «ραντεβού» του παιδιού σου

Ήρθε η ώρα του PLAYDATE

Εάν έχεις μεγαλύτερο παιδί, το πρώτο ραντεβού για παιχνίδι με ένα άλλο παιδάκι είναι απλά » ευκολάκι«. Συνήθως μπορείς να προβλέψεις ακόμα και τα απρόβλεπτα. Θα με ρωτήσεις τι απρόβλεπτο μπορεί να υπάρχει σε ένα playdate… Κι όμως… Από την υποχρεωτική συμμετοχή σου σε κάθε παιχνίδι, όπως συνέβη στη φίλη μου την Κατερίνα, όταν εκείνη απλά είχε την ανάγκη να απολαύσει έναν καφέ και μία ωραία κουβεντούλα με την άλλη μαμά, μέχρι την ξαδέλφη μου τη Λίνα που η άλλη μαμά της ζήτησε να φέρει μαζί της το βιβλιάριο υγείας του παιδιού της για να δει αν έχει κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια… Και ξέρετε κάτι; Έχω και άλλες ιστορίες να σας πω.

Όμως προτιμώ να σας πω τα 3 μεγάλα ΜΗ, ώστε να απολαύσετε πραγματικά αυτό το πρώτο ραντεβουδάκι του μικρού σας θησαυρού.

Τα 3 ΜΗ για παιδικά ραντεβού γεμάτα χαρούμενες αναμνήσεις

  1. ΜΗ προσπαθήσετε να είστε τέλειες… Ντυθείτε όπως νοιώθετε και φορέστε το πιο ωραίο σας χαμόγελο και την καλύτερη σας διάθεση. Είναι υπεραρκετά για να περάσετε ένα σούπερ δίωρο χαζεύοντας τα μικρά να παίζουν. Και αν συμβεί κάτι, αυτή η καλή σας ενέργεια θα σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε στο τσακ μπαμ.
  2. ΜΗ προσπαθήσετε να δείξετε πιο «ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ» ή πιο «ΨΑΓΜΕΝΗ» από την άλλη μαμά. Η μητρότητα δεν είναι διαγωνισμός εξυπνάδας ή δεξιοτήτων. Η κάθε μαμά κάνει ότι και όσο μπορεί. Χαλαρώστε και απολαύστε την ευτυχία απλά του να βρίσκεστε σε αυτή τη θέση, και αφήστε τις άλλες σε ανούσιες… κοκορομαχίες….
  3. ΜΗ καταχραστείτε το χρόνο του άλλου ή τους κανόνες του. Το κάθε σπιτικό έχει τους δικούς του κανόνες και ωράρια. Εάν η άλλη μαμά σας είπε ένα δίωρο, το οποίο είναι αρκετό και με το παραπάνω για να παίξουν δύο ή περισσότερα παιδάκια,  σεβαστείτε το. Μπορεί εσείς να μην έχετε κάτι άλλο να κάνετε, εκείνη όμως μπορεί να έχει δουλειές που ούτε καν περνούν από το μυαλό σας.

Και κάτι τελευταίο. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ μη συμμετέχετε σε κουτσομπολιά, και μην κάνετε χαρακτηρισμούς για άλλες μαμάδες όταν είναι απούσες…. Εδώ και αν έχω ιστορίες να σας πω…. Να θυμάστε καμία δε μετάνοιωσε ποτέ από κάτι που δεν είπε….

Πηγή:  momsclubmagazine.gr & http://babyradio.gr/goneis/playdate-ta-3-mi-gia-proto-rantevou-tou-pediou-sou/