Πίτσες ρολάκια

Πίτσες ρολάκια…

Υλικά :

300 γρ. αλεύρι ολικής

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

150 γρ. χλιαρό νερό

150 γρ. χλιαρό γάλα

1 αυγό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

100 γρ. σπορέλαιο

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

μπέικον

ζαμπόν

κέτσαπ

πιπεριές σε μικρά κυβάκια

μανιτάρια σοταρισμένα με λίγο βούτυρο να είναι μαλακά

σουτζούκι

αν θέλετε κίτρινα τυριά τριμμένα

Σημ.: Οι ποσότητες είναι καθαρά θέμα της κάθε νοικοκυράς.

Εκτέλεση :

Σε χλιαρό νερό και γάλα μαζί λιώνουμε την μάγια ρίχνουμε την ζάχαρη και προσθέτουμε το μισό αλεύρι. Αφήνουμε 10 λεπτά να αρχίσει η μαγιά να δουλεύει. Συνεχίζουμε με το αλάτι και το σπορέλαιο και το αυγό. Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη να μην κολλάει όμως στα χέρια μας! Πάνω σε φύλλα λαδόκολλας ανοίγουμε 3 χοντρά φύλλα βάζουμε στην βάση τους 4-5 κσ κέτσαπ σε κάθε φύλλο. Στην συνέχεια τα αλλαντικά τα μανιτάρια τις πιπεριές και τέλος τα τυριά και λιγάκι ελαιόλαδο. Αρχίζουμε να κάνουμε ένα ένα ρολάκι που μετά το κόβουμε σε φέτες στρογγυλές περίπου 2 δάχτυλα πάχος. Τις στρώνουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα στον πάτο του και όταν τα έχετε στρώσει όλα δίπλα δίπλα ρίχνετε από πάνω λίγο ακόμα τυράκι. Αν δεν θέλετε να τα ψήσετε όλα τυλίγεται τα ταψάκια σας με μεμβράνη και τις αφήνεται στην κατάψυξη! όταν θέλετε να ψήσετε μια πίτσα την βγάζετε μια ώρα πριν και μετά την ψήνετε για 30 με 40 λεπτά στους 180 πάνω κάτω.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).