TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πίτσα σπιτική

Μαΐ 5, 2015
in Μαγειρική
Πίτσα σπιτική
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά :

Για τη ζύμη:

  • 3/4 του ποτηριού χλιαρό νερό
  • 1/4 του κύβου νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
  • 1 αυγό
  • 1 γεναία κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • στη μύτη του κουταλιού αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρ
  • 1 πρέζα ξύδι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει.

Για τη σάλτσα:

  • Κέτσαπ ή 1 κουτί ψιλοκομμένες τομάτες

Για τη γέμιση:

  • 20 φέτες ζαμπόν
  • 20 φέτες γκούντα
  • 5 φέτες μπέικον
  • 2 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • μανιτάρια. (Τα υλικά της γέμισης μπορούν να μετατραπούν ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • ρίγανη

Εκτέλεση:

  1. Ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, το βούτυρο και το αυγό και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Έπειτα ρίχνουμε λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός και μετά ρίχνουμε το πιπέρι, το ξύδι και το αλάτι (το αλάτι είναι καλό να μπαίνει προς το τέλος της ζύμης γιατί όταν μπαίνει εξ αρχής δεν βοηθά τη μαγιά στο φούσκωμα). Συνεχίζουμε ρίχνοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς.
  3. Απλώνουμε τη ζύμη μας σε βουτυρωμένο ταψί (προαιρετικά πασπαλίζετε το ταψί και με λίγο αλεύρι) είτε με τα χέρια είτε με τη βοήθεια πλάστη, ωθούμε τη ζύμη να πιάσει και λίγο από τα τοιχώματα του ταψιού.
  4. Στρώσιμο υλικών πίτσας: απλώνουμε με ένα πινελάκι πάνω στη ζύμη μας μουστάρδα (μην είστε διστακτικοί δίνει μια ωραία γεύση στη ζύμη), έπειτα στρώνουμε τις φέτες του ζαμπόν, πάνω από το ζαμπόν ρίχνουμε την κέτσαπ (όσο χρειαστεί για να αλειφτούν όλες οι φέτες του ζαμπόν) ή το κουτί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες αφού όμως τις έχουμε βράσει με λίγη ζάχαρη και αλάτι και έχουν φύγει τα πολλά υγρά. Πασπαλίζουμε με ρίγανη (προσοχή μην το παρακάνετε και σας πικρίσει), συνεχίζουμε με το μπέικον, τα μανιτάρια και τις πιπεριές και στο τέλος στρώνουμε από πάνω το γκούντα. Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε και κομματάκια βούτυρο στο τέλος, δεν το κρίνω όμως απαραίτητο μιας που το τυρί βγάζει αρκετό.
  5. Ψήσιμο: βάζουμε την πίτσα μας στο προθερμασμένο φούρνο και την αφήνουμε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να δούμε ότι η ζύμη μας έχει φουσκώσει, τότε ανεβάζουμε θερμοκρασία στους 200 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω κάτω, ο αέρας δεν είναι συνιστάται γιατί ξεραίνει την πίτσα). Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον τύπο κουζίνας, η πίτσα είναι έτοιμη όταν το ζυμάρι από κάτω καθώς και η επιφάνεια του τυριού έχει πάρει ένα χρυσοκαφετί χρώμα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε ο φίλος μας Μιχάλης Κωνσταντίνου.
pitsa1

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Next Post
Πώς μαθαίνω την ορθογραφία χωρίς βοήθεια;

Πώς μαθαίνω την ορθογραφία χωρίς βοήθεια;

O 23άχρονος που έγινε πατέρας και παππούς την ίδια μέρα. Πώς; Είναι εκπληκτικό…

O 23άχρονος που έγινε πατέρας και παππούς την ίδια μέρα. Πώς; Είναι εκπληκτικό…

Οι γιοι ζούσαν για πέντε εβδομάδες με τη νεκρή μάνα τους τυλιγμένη μέσα σε κουβέρτα

Οι γιοι ζούσαν για πέντε εβδομάδες με τη νεκρή μάνα τους τυλιγμένη μέσα σε κουβέρτα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd