TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πίτσα με μορταδέλα και έμενταλ

Ιούλ 8, 2015
in Μαγειρική
Πίτσα με μορταδέλα και έμενταλ
Share on FacebookShare on Twitter
Ζύμη

YΛΙΚΑ ζύμης (για το ταψί του φούρνου):

½ λίτρο νερό

25 γρ. μαγιά μπίρας (νωπή)

900 γρ. ιταλικό αλεύρι τύπου 00 για πίτσα ή αλεύρι άσπρο, σκληρό και λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα

1 κ.σ. ζάχαρη

1 αβγό (προαιρετικά)

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

10-15 γρ. αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ζύμης) :

Σε ένα μπολ βάζουμε 4-5 κ.σ. νερό από το μετρημένο και διαλύουμε τη μαγιά με τα δάχτυλά μας ώσπου να γίνει σαν πάστα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αβγό, το λάδι, με αυτή τη σειρά. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλάτι. Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά στο χέρι ή στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιώντας τον γάντζο. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και σε μια καθαρή και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την πλάθουμε σε μια μπάλα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ, βάζουμε μέσα τη ζύμη, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει. Υστερα από περίπου μισή-μία ώρα, όταν θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε όγκο, τη μεταφέρουμε στον αλευρωμένο πάγκο εργασίας και τη ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και τη μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Συνεχίζουμε το άνοιγμα της ζύμης μέσα στο ταψί, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, για να τη στρώσουμε όπως θέλουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 10 λεπτά και έπειτα βάζουμε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.

Σάλτσα ντομάτας για πίτσα

ΥΛΙΚΑ:

400 ml ντομάτα περασμένη στον τρίφτη, σε μπουκάλι (ή κονκασέ)

2 κ.σ. λάδι

1 πρέζα αλάτι

ρίγανη ή βασιλικό (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και χρησιμοποιούμε 6-7 κ.σ. για κάθε πίτσα. Η υπόλοιπη διατηρείται στο ψυγείο.

Γαρνιτούρα:

ΥΛΙΚΑ γαρνιτούρας (για 1 ταψί κουζίνας)

50 γρ. φέτα

4-5 φέτες τυρί έμενταλ

3 μπάλες μοτσαρέλα, καλά στραγγισμένες, σε κύβους

4-5 φέτες μορταδέλα, σε καρέ

EKTΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C. Στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί και μοιράζουμε από πάνω τη σάλτσα, τη φέτα, το έμενταλ και τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη μορταδέλα και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η Δέσποινα Τζίκα.

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Εργατικός-λαϊκός θρίαμβος το ΟΧΙ!  

Εργατικός-λαϊκός θρίαμβος το ΟΧΙ!  

Οι χώροι πρασίνου απαιτούν σχέδιο αποτελεσματικής δράσης και όχι αποσπασματικές επικοινωνιακές «φούσκες»

Φυσάει Κόντρα:Την ώρα που στο Δημαρχείο σταύρωναν ψηφοδέλτια για το «ΝΑΙ» εμείς συνεχίζαμε να δίνουμε στο δρόμο την μάχη για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία

Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος ΣΤΗΡΙ-ΖΩ για τους οικονομικά ασθενείς-Από 15 Ιουλίου οι αιτήσεις

Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος ΣΤΗΡΙ-ΖΩ για τους οικονομικά ασθενείς-Από 15 Ιουλίου οι αιτήσεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd