Πιθανή ή δημιουργία δομής μεταναστών στα Τρίκαλα

Φαίνεται ότι το μεταναστευτικό έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έτσι αιτιολογείται και η άρον-άρον επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αυτό προέκυψε από τη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών με τους φορείς της Καρδίτσας για το θέμα της δημιουργίας δομής στη ΒΙΠΕ Γοργοβιτών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά της κυβέρνησης, ο νέος υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μυταράκης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκρέτσος. Τα νέα δεδομένα είναι πως θα δημιουργηθούν δομές στους 50 από τους 52 νομούς της χώρας, κάτι που σημαίνει πως πέρα από την Καρδίτσα, είναι πιθανό να δημιουργηθούν δομές και στα Τρίκαλα και στη Μαγνησία, ενώ για τη Λάρισα, υφίσταται ένα ερωτηματικό, με δεδομένο ότι υπάρχει ήδη η δομή στο Κουτσόχερο που φιλοξενεί 1500 μετανάστες.

Μπορεί όχι στους Γοργοβίτες, αλλά σίγουρα σε άλλο σημείο στο Ν. Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση των φορέων του Νομού Καρδίτσας με το αρμόδιο κυβερνητικό κλιμάκιο για το θέμα της δημιουργίας κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙΠΕ Γοργοβιτών.
Aπό τη σύσκεψη προέκυψε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το θέμα της μεταφοράς προσφύγων στη ΒΙΠΕ, ωστόσο η Καρδίτσα δεν φαίνεται να εξαιρείται από τον κυβερνητικό σχεδιασμό ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία δομών σχεδόν στο σύνολο των Νομών της χώρας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν από κυβερνητικής πλευράς ο νέος υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Νότης Μηταράκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος και στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων. Από τους φορείς συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, οι Βουλευτές Γιώργος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγροραστος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος, οι Δήμαρχοι Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος και Σοφάδων Θάνος Σκάρλος, ο Πρόεδρος της τκ Γοργοβιτών Κώστας Φώτης και ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Άρης Ψαρρής.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο παρουσιάστηκαν όλο τα στοιχεία στοιχεία για τη λειτουργία της ΒΙΠΕ, το ιστορικό της παραχώρησης των εκτάσεων από τους κατοίκους της περιοχής με σκοπό τη δημιουργία της βιομηχανικής ζώνης, καθώς επίσης και οι αποφάσεις που λήφθηκαν από τη λαϊκή συνέλευση της κοινότητας, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά, τη σύσκεψη των Καρδιτσιωτών αιρετών και της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Παράλληλα τέθηκαν υπόψη και νέα στοιχεία (απουσία ύδρευσης κλπ) που όπως τονίστηκε καθιστούν ακατάλληλη τη ΒΙΠΕ για τη δημιουργία δομής.
Από κυβερνητικής πλευράς τονίστηκε ότι όλα τα στοιχεία και να νέα δεδομένα θα ληφθούν υπόψη και θα μελετηθούν, ενώ οι εκπρόσωποι των υπουργείων επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν. Πάντως όπως πληροφορούμαστε, στους φορείς παρουσιάστηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία δομής σε 50 από τους 52 Νομούς της χώρας και από τον οποίο δεν εξαιρείται ο Νομός Καρδίτσας. Από την κυβέρνηση ζητήθηκε να υποδείξουν οι φορείς κάποιον άλλο σημείο, στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η δημιουργία δομής στη ΒΙΠΕ κάτι που δεν φαίνονται πρόθυμοι να το κάνουν.

Εντός των ημερών αναμένεται νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή των Δημάρχων του Νομού και άλλων φορέων προκειμένου να αξιολογήσουν τις εξελίξεις και να καθορίσουν τη στάση του

Πηγή thessaliatv