Πιταράκια νησιώτικα

ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ
Υλικά για 20 πιταρακια εύκολα και πεντανόστιμα…

Βίντεο για να δείτε πως τα τηγανίζουμε:  http://https://www.facebook.com/gogo.samiou/videos/1636995706320281/

Υλικά :
1 Κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
300 γρ. τυρί φέτα τριμμένο στο χοντρό του τριφτή, εγώ βάζω ηπείρου
1 κουτ του γλυκού αλάτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο δυόσμος
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:
Ανακατεύεται το τυρί με το κρεμμύδι και δυόσμο.
Ανακατεύεται το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι και το χλιαρό νερο.
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και με την βοήθεια ενός πιάτου ή μπολ κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια ζύμης.
Μοιράζουμε την γέμιση στα φύλλα και κλείνουμε τα πιταρακια πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να κάνει η ζύμη φουσκάλες.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.