Πιταράκια με σπανάκι νηστίσιμα

ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ…
Εύκολα και πεντανόστιμα !!!

Υλικά για 20 πιταράκια
Για το φύλλο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπες ελαιόλαδο
1 ποτήρι σχεδόν χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνι
Για την γέμιση
1 Πράσο
2 κρεμμύδια
2 καρότα στο τρίφτη
άνηθο η μάραθο
300 γρ. σπανάκι
100 γρ. τυρί νηστίσιμο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύεται το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι και το χλιαρό νερό.
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και με την βοήθεια ενός πιάτου ή μπολ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης.
Στο τηγάνι έβαλα λίγο λάδι τσιγάρισα το πράσο με τα κρεμμύδια και τα καρότα και τέλος έριξα το σπανάκι ψιλοκομμένο, τον άνηθο και όταν έκαναν χρώμα έσβησα την φωτιά.
Έβαλα σε μια λεκάνη και έσπασα την φέτα με τα δάχτυλα.
Μοιράζουμε την γέμιση στα φύλλα και κλείνουμε τα πιταράκια πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να κάνει η ζύμη φουσκάλες.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.