TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πίτα τραβηχτή σε τραπεζομάντηλο (φωτο-βίντεο)

Φεβ 2, 2017
in Μαγειρική
Πίτα τραβηχτή σε τραπεζομάντηλο (φωτο-βίντεο)
Share on FacebookShare on Twitter

 

Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ τρελαίνομαι να μαθαίνω στην κουζίνα. Όσο ζω μαθαίνω αυτό ακριβώς θα το δείτε σήμερα στην συνταγή μου.  Όταν δείτε αυτή την πίτα θα πείτε αποκλείεται να την φτιάξω εγώ.
Aν σας έλεγα ότι είναι πανεύκολη τι θα λέγατε;Δεν της φαίνεται όμως.  Όπως διαβάζετε και πιο πάνω θα δείτε ότι γίνεται σε τραπεζομάντιλο. Μια μοναδική τεχνική που κάνει το άνοιγμα του φύλλου παιχνίδι.  Πάμε να την φτιάξουμε μαζί βήμα βήμα με όλα της τα μυστικά.

   Υλικά για την ζύμη
600 γρ αλεύρι για πίτες+50 γρ αλεύρι-5 γρ αλάτι-8 γρ ξύδι
10 γρ καλαμποκέλαιο-ζεστό νερό περίπου 300 γρ

    Υλικά για τα φύλλα 
70 γρ. ηλιέλαιο-ταψί Νο 38

 Υλικά για την γέμιση
150 γρ ανθότυρο-150 γρ μυζήθρα (αν σας αρέσει πιο πολύ γέμιση βάζετε περισσότερο)
 

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το ζυμάρι και προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό.
Το νερό πάντα εξαρτάται από το αλεύρι την θερμοκρασία γιαυτό λέμε περίπου.
Αν δείτε ότι είναι νερουλό προσθέστε λίγο αλεύρι η και το αντίθετο.
Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Αν έχετε μίξερ με γάντζο το ζυμώνετε στο μίξερ για 5 λεπτά περίπου.
Μοιράζουμε  την ζύμη σε 4 μπαλάκια ανοίγουμε φύλλα και τα λαδώνουμε.
Αλείφουμε με το πινέλο κάθε φύλλο και τα αφήνουμε στην άκρη περίπου 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε και την γέμιση εγώ έβαλα ανθότυρο και μυζήθρα βάζετε ότι θέλετε.                      Πάνω σε ένα τραπεζομάντιλο βάζουμε ένα φύλλο και το ανοίγουμε με τα χέρια.
Τραβάμε τις άκρες μέχρι να δούμε ότι έγινε εντελώς διάφανο σαν ρυζόχαρτο.

Στις άκρες θα δείτε ότι είναι πιο χοντρό και αρχίζει να κόβετε.
Με το χέρι τραβάτε και κόβετε το χοντρό γύρω γύρω αλλά δεν το πετάτε.
Μορείτε να το κάνετε μια μικρή στριφτόπιτα όπως έκανα εγώ.

Αφήνουμε να τρέξει με το πινέλο λίγο ηλιέλαιο σε όλο το φύλλο και ρίχνουμε τυρί.
Σηκώνουμε από την μια μεριά το τραπεζομάντιλο και κάνουμε μισό ρολό.
Το ίδιο και από την άλλη μεριά πάλι μισό ρολό και ενώνεται μόνο του.
Βάζουμε το ρολό στο ταψί ξεκινώντας από την μέση όπως στη φωτογραφία.

Μόλις τελειώσουμε την πίτα ρίχνουμε από πάνω σαν βροχή καλαμπκέλαιο.
Ψήνουμε την πίτα στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα 40 λεπτά περίπου.
Πάντα ανάλογα τον φούρνο μας και πως ψήνουμε τις πίτες.
Περιμένω να την φτιάξετε και να την λατρέψετε όπως και εγώ!

   Μυστικά
Μπορούμε να βάλουμε την πίτα στην κατάψυξη και να την ψήσουμε άλλη φορά.
Αν θέλουμε φτιάχνουμε το ζυμάρι και το βάζουμε στην κατάψυξη .
Απλά το βγάζουμε  πριν το χρησιμοποιήσουμε να ξεπαγώσει.

Προσέχουμε πάντα τις άκρες στο φύλλο που τραβάμε να είναι λεπτές
Τις άκρες τις φυλάμε στην κατάψυξη για άλλη φορά δεν τις πετάμε.
(Ευχαριστώ την φίλη μου Καίτη για την μοναδική τεχνική της πίτας)

“Καλή επιτυχία elpidas little corner”

Αν πατήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε πως ακριβώς γίνεται:  https://www.facebook.com/elpida.charalampidou.1/videos/947987088646500/?pnref=story

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Απρ 30, 2025
DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ
Μαγειρική

DONUTS – ΝΤΟΝΑΤΣ ΑΦΡΟΣ

Απρ 29, 2025
Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Next Post
Πέντε λόγοι για τους οποίους τα παιδιά λατρεύουν τη θεία

Πέντε λόγοι για τους οποίους τα παιδιά λατρεύουν τη θεία

Έντονος πονόλαιμος; Καταπολέμησε τον με ροφήματα της μαμάς

Έντονος πονόλαιμος; Καταπολέμησε τον με ροφήματα της μαμάς

Αλλεργία στα φιστίκια: Οι οδηγίες των ειδικών για πρόληψη στα παιδιά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd