Πίτα με κεράσια

Υλικά για την ζύμη
250 γρ. αλεύρι για πίτες

1/2 κ.σ. αλάτι

1/2 κ.σ. ζάχαρη

λίγο ξύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο περίπου

1 κούπα περίπου κρύο νερο

1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο

Υλικά για την κρέμα:

250 γρ. γάλα

30 γρ. ζάχαρη

1 κρόκο
30 γρ. κόρν φλάουρ

1 κ.γ. υγρή βανίλια

20 γρ. βούτυρο
πρέζα αλάτι

πρέζα κανέλα

200 γρ. κρήμ τσίζ

1/2 κ.γ. χυμό λεμονιού

300 γρ. κεράσια ολόκληρα
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση :
Για την κρέμα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα-ζάχαρη-κρόκο-κόρν φλάουρ-αλάτι-κανέλα-βανίλια σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε και μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε τέλος τον χυμό λεμονιού.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά στο ψυγείο.
Μόλις κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε το κρήμ τσίζ.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός η με το σύρμα να ενσωματωθεί.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια τα ανακατεύουμε στην κρέμα με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις.
Αν δεν σας αρέσουν ολόκληρα τα κεράσια τα κόβετε.

Χωρίζουμε την ζύμη στα 4 όχι στα 6

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 20 εκατοστά.
Βάζουμε ένα φύλλο κάτω  να προεξέχει από το ταψί. Ενδιάμεσα στα φύλλα βάζουμε  ελάχιστο καλαμποκέλαιο. Λίγη γέμιση και το επόμενο φύλλο σουρωτά μέσα στο ταψί. Ξανά λίγη γέμιση το φύλλο μέσα σουρωτά γυρνάμε και τις άκρες. Βάζουμε λίγο βούτυρο εκεί που γυρνάμε το φύλλο.  Μπορείτε να το δείτε στην φωτογραφία είναι απλό.  Κλείνουμε με το 4ο φύλλο την πίτα σουρωτά μέσα στο ταψί.  Πάνω στην πίτα ρίχνουμε 3-4 κουταλιές καλαμποκέλαιο και βρέχουμε με ελάχιστο νερό την πίτα πριν την ψήσουμε.

Ψήνουμε την Πίτα 35-40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας και το χρώμα που θέλουμε να πάρει εγώ την ξεροψήνω λίγο.

Αφήνουμε να κρυώσει αν αντέξουμε την μυρωδιά..

Και σερβίρουμε πασπαλίζοντας άχνη ζάχαρη.

Μπορείτε να την φτιάξετε και με άλλα φρούτα η πιο γλυκιά.
” Καλή Όρεξη “

“Αφιερώνω αυτή την συνταγή σε ένα πολύ δικό μου ξεχωριστό άτομο
           Που με έκανε τόσο περήφανη και είναι πολύ σημαντικό για μένα”

Καλή επιτυχία .

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html