Πίτα δύο σε ένα…

Πίτα δύο σε ένα… Μια πίτα με δύο γεύσεις, έτσι δεν θα δυσκολευτουμε να διαλέξουμε τι θα φάμε πρώτα ή πια να αφήσουμε..


Υλικά για το φύλλο

1 ποτήρι χλιαρό νερό
ελάχιστο αλάτι
1 φλιτζάνι ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση

Ανακατεύω τα υγρά μαζί και λίγο λίγο το αλεύρι , μέχρι να μη κολλάει στα χέρια. Αφήνω 30 λεπτά σε μια ζεστή γωνία σκεπασμένη με πετσέτα.

Υλικά για την μια γέμιση

500 γραμμάρια τυριά κίτρινα ανακατεμένα με 2 αυγά, αλατοπίπερο και λίγο αποξηραμένο δυόσμο

Υλικά για την δεύτερη γέμιση

3 πιπεριές χρωματιστές
1 κρεμμύδι αλατοπίπερο

Τα περνάω με ελαιόλαδο να μαραθούν και αφήνω να κρυώσουν.

Εκτέλεση

Ανοίγω το φύλλο λωρίδες και γεμίζω μια με τυρί και μια με τις πιπεριές.

Σε ένα στρογγυλό ταψί τα βάζω γύρω γύρω εναλλάξ.

Αλείφω με μπόλικο λάδι και ψήνω στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου (μπορούμε να βάλουμε φέτα στη γέμιση αντί για κίτρινα τυριά).

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.