Πιροσκί

Έγιναν τέλεια, αφράτα και νόστιμα .

Τη συνταγή την έχω πάρει από την αγαπημένη μου φίλη Maria Stath και την ευχαριστώ πολύ.

Υλικά:

1 γιαούρτι 250 γρ.

2 αυγά

Μισό φλυτζάνι του τσαγιού γάλα χλιαρό

1 φακελάκι μπεκιν παουντερ

1 κ. γλ. αλάτι

1.κ γλ. ξύδι

1 φακελάκι ξερή μαγιά

3 κούπες και μισή αλεύρι περίπου

Για τη γέμιση:

Τυρί

Λίγο ρίγανη και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ έβαλα το γιαούρτι, τα αυγά, το αλάτι και το ξύδι και ανακάτεψα.  Στη συνέχεια έλιωσα τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και το πρόσθεσα διαδοχικά.  Έριξα σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεκιν μέχρι να έχω μια ζύμη εύπλαστη, αφράτη και ελαστική. Σκέπασα με πετσέτα και έβαλα σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί η ζύμη και να φουσκώσει. Χωρισα τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια.  Άνοιξα με τον πλάστη.  Τοποθέτησα τη γέμιση.  Έκλεισα πιέζοντας ελαφρώς με τα δάκτυλα τις άκρες. Τηγάνισα σε καλαμποκέλαιο και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Έκανα και μερικά με γκούντα και ζαμπόν σε φέτες και έγινα εξίσου τέλεια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαδίκα Κατερίνα.