Πιπερόπιτα

Υλικά : 


πιπεριές κόκκινες ,

πιπεριές κίτρινες,

πιπεριές πράσινες .

πιπεριές  πορτοκάλι..
άνηθος

δυόσμος

κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο φρέσκο και ξερό..
2 αυγά

λίγο γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι
πιπέρι

μοσχοκάρυδο
λίγο αλάτι (γιατί θα μπει και η φέτα)
και φέτα τριμενη

Εκτέλεση :

Στο αλεύρι ανοίγουμε ένα λακουβακι και βάζουμε μέσα 1 αυγό (μπορεί και χωρίς αυγό), 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και μία λάδι και λίγο αλάτι.
Και με ένα κουτάλι φέρνουμε λίγο -λίγο αλευρακι να ποτιστεί με τα υγρά αυτά μόλις τα ρουφηξ
ει αρχίζουμε να βάζουμε λιγο -λιγο το νεράκι..
Σε 2 ποτήρια αλεύρι παίρνει περίπου 1/2 ποτήρι νερό.
Ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλά το αλεύρι και να πετύχουμε ζύμη μαλακή ,όπως ο λοβός του αυτιού μας.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη(όσο περισσότερο τόσο καλύτερα) . Μέσα στο ψυγείο η ζύμη μπορεί να σταθεί μέχρι και 4 -5 μέρες..Όταν θέλουμε να την χρησιμοποιησουμε την αφήνουμε μισή ώρα έξω από το ψυγείο.

Μπορούμε να πάρουμε μικρο μπαλάκι σε μέγεθος καρυδιού να το ανοίξουμε και να κάνουμε μια μικρή στριφτοπιτα ατομική..
Το ζυμαράκι ανοίγει με αλεύρι αλλά και με νισεστέ ακόμα πιο εύκολα..ανοίγουμε μέχρι να δούμε λεπτό το φυλλαράκι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η Ευδοξία Γρηγοριάδου.