Πιπεριές γεμιστές με κιμά, κριθαράκι, κατίκι Δομοκού και παρμεζάνα

Πιπεριές γεμιστές με κιμά, κριθαράκι, κατίκι Δομοκού και παρμεζάνα…

ΥΛΙΚΑ (για 10 πιπεριές)
10 πιπεριές της προτίμησής σας
1 κούπα κριθαράκι
500 γρμ κιμά
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
300 γρμ κατίκι Δομοκού
300 γρμ τριμμένη παρμεζάνα
μισή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
300 γρ. αποφλοιωμένα τοματάκια
150 γρ. χυμό τομάτας
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
σκόρδο σε σκόνη
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε ψιλοκόβονταν το κρεμμύδι και την πιπεριά. Στη συνέχεια θα τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά σε ελαιόλαδο.Όταν μαλακώσουν,θα προσθέσουμε τον κιμά,τα τοματάκια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο και θα αφήσουμε να σιγοβράσουν.  Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και ελάχιστο νερό.
Στο χρόνο που μαγειρεύεται η γέμιση με κιμά,θα βράσουμε το κριθαράκι. Σε ένα κατσαρολάκι θα προσθέσουμε το κριθαράκι,το χυμό τομάτας και αλάτι.Θα το αφήσουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά,προσέχοντας να μην κολλήσει.
Σειρά έχουν οι πιπεριές. Θα τις πλύνουμε καλά και θα αφαιρέσουμε προσεκτικά το καπάκι.Όταν ο κιμάς και το κριθαράκι είναι έτοιμα και έχουν κρυώσει λιγάκι, θα τα ενώσουμε όλα μαζί μέσα στο τηγάνι το οποίο θα έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.Στη συνέχεια θα προσθέσουμε την παρμεζάνα και το κατίκι. Θα ανακατέψουμε καλά και θα γεμίσουμε τις πιπεριές. Στη συνέχεια θα κλείσουμε μία μία την κάθε πιπεριά με το καπάκι της και θα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τέλος θα βάλουμε όρθιες τις πιπεριές σε ταψί,θα προσθέσουμε πολύ λίγο νερό και θα ψήσουμε στον αέρα στους 180 C.  Σερβίρουμε με έξτρα τυρί στην άκρη του πιάτου ώστε να το ανακατέψουμε στο φαγητό μας αφού ανοίξουμε τις πιπεριές.

tip: Κατά τη γνώμη μου,όταν σερβίρουμε φαγητά με τυρί,πρέπει να τα αφήνουμε να κρυώνουν λίγο πριν τα καταναλώσουμε, ώστε να ανακτήσουν τον όγκο και την υφή τους και να αναδείξουμε καλύτερα την πλούσια γεύση τους.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.