TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πιπεριές γεμιστές με κιμά, κριθαράκι, κατίκι Δομοκού και παρμεζάνα

Αυγ 6, 2018
in Μαγειρική
Πιπεριές γεμιστές με κιμά, κριθαράκι, κατίκι Δομοκού και παρμεζάνα
Share on FacebookShare on Twitter

Πιπεριές γεμιστές με κιμά, κριθαράκι, κατίκι Δομοκού και παρμεζάνα…

ΥΛΙΚΑ (για 10 πιπεριές)
10 πιπεριές της προτίμησής σας
1 κούπα κριθαράκι
500 γρμ κιμά
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
300 γρμ κατίκι Δομοκού
300 γρμ τριμμένη παρμεζάνα
μισή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
300 γρ. αποφλοιωμένα τοματάκια
150 γρ. χυμό τομάτας
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
σκόρδο σε σκόνη
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε ψιλοκόβονταν το κρεμμύδι και την πιπεριά. Στη συνέχεια θα τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά σε ελαιόλαδο.Όταν μαλακώσουν,θα προσθέσουμε τον κιμά,τα τοματάκια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο και θα αφήσουμε να σιγοβράσουν.  Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και ελάχιστο νερό.
Στο χρόνο που μαγειρεύεται η γέμιση με κιμά,θα βράσουμε το κριθαράκι. Σε ένα κατσαρολάκι θα προσθέσουμε το κριθαράκι,το χυμό τομάτας και αλάτι.Θα το αφήσουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά,προσέχοντας να μην κολλήσει.
Σειρά έχουν οι πιπεριές. Θα τις πλύνουμε καλά και θα αφαιρέσουμε προσεκτικά το καπάκι.Όταν ο κιμάς και το κριθαράκι είναι έτοιμα και έχουν κρυώσει λιγάκι, θα τα ενώσουμε όλα μαζί μέσα στο τηγάνι το οποίο θα έχουμε αποσύρει από τη φωτιά.Στη συνέχεια θα προσθέσουμε την παρμεζάνα και το κατίκι. Θα ανακατέψουμε καλά και θα γεμίσουμε τις πιπεριές. Στη συνέχεια θα κλείσουμε μία μία την κάθε πιπεριά με το καπάκι της και θα ραντίσουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τέλος θα βάλουμε όρθιες τις πιπεριές σε ταψί,θα προσθέσουμε πολύ λίγο νερό και θα ψήσουμε στον αέρα στους 180 C.  Σερβίρουμε με έξτρα τυρί στην άκρη του πιάτου ώστε να το ανακατέψουμε στο φαγητό μας αφού ανοίξουμε τις πιπεριές.

tip: Κατά τη γνώμη μου,όταν σερβίρουμε φαγητά με τυρί,πρέπει να τα αφήνουμε να κρυώνουν λίγο πριν τα καταναλώσουμε, ώστε να ανακτήσουν τον όγκο και την υφή τους και να αναδείξουμε καλύτερα την πλούσια γεύση τους.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Έφη Μπαξεβάνη.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Next Post
Μία άσκηση για να γυμνάσεις ταυτόχρονα γλουτούς και κοιλιά

Μία άσκηση για να γυμνάσεις ταυτόχρονα γλουτούς και κοιλιά

Η διατροφή που αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης από καρκίνο

Η διατροφή που αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης από καρκίνο

Πρώτα δόντια μωρού: Πότε βγαίνουν και ποια είναι τα συμπτώματα;

Πρώτα δόντια μωρού: Πότε βγαίνουν και ποια είναι τα συμπτώματα;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd