Πιπεριές γεμιστές με αλλαντικά λιαστή ντομάτα και πέστο

Πιπεριές γεμιστές με αλλαντικά λιαστή ντομάτα και πέστο…

 

Υλικά για 10 πιπεριές ανοιχτοπράσινες

10 φέτες μπέικον

5 φέτες σαλάμι αέρος

10 λιαστές ντομάτες

κρέμα γάλακτος

τρεις κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού

ένα κομμάτι τυρί τσένταρ τριμμένο στο λεπτό τρίφτη

Εκτέλεση

Σε αλατόνερο βάζετε τις πιπεριές να πάρουν μία βράση. Μόλις κρυώσουν τις κόβετε στη μέση και βγάζετε τα σπόρια.  Αφήστε τα κοτσανάκια τους επάνω.  Σε ένα βαθύ σκεύος ψιλοκόβετε τα αλλαντικά με τη λιαστή ντομάτα και ανακατέψτε καλά. Σε ένα άλλο σκεύος τρίβετε το τυρί και ανακατεύετε με το πέστο βασιλικού.  Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί και γεμίζετε με αυτό τις πιπεριές. Τοποθετείται στη σειρά σε ταψί και ρίχνετε από λίγη κρέμα γάλακτος στην κάθε πιπεριά.  Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 220 βαθμούς  μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές και να ροδίσουν καλά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.