Πινελιές… των Τρικαλινών Ζωγράφων στις φυλακές Τρικάλων

Μαθήματα ζωγραφικής πραγματοποιούνται από τον Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Τρικάλων (2ο ΣΔΕ).  Οι Τρικαλινοί Ζωγράφοι βάζουν ακόμη μία φορά πινελιές αισιοδοξίας, αγάπης και προσφοράς  συνεχίζοντας το πολύπλευρο έργο τους στα Τρίκαλα.Στο πλαίσιο αυτό από τα μέσα Φεβρουαρίου και για ένα τρίωρο την εβδομάδα (κάθε Τετάρτη) εθελοντές του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων προσφέρουν τις γνώσεις τους στους κρατούμενους μαθητές που ενδιαφέρονται για τη ζωγραφική.

“Μετά από πρόσκληση της κυρίας Γιαννακοπούλου, Διευθύντριας του ΣΔΕ, το Νοέμβριο έγιναν οι πρώτες επισκέψεις, καταλήξαμε στο τί μπορεί να γίνει, με την σύμφωνη γνώμη της Διευθύντριας των Φυλακών Μαρίας Λίτσιου, και, αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες, πριν από δύο εβδομάδες ξεκίνησαν τα πρώτα μαθήματα” αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων κ. Μαρία Ζιάκα.

Πρωτοβουλίες

Πρόκειται για μία ωραία πρωτοβουλία… από αυτές στις οποίες μας έχει συνηθίσει ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σύλλογος με την εθελοντική προσφορά των μελών του έχει συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση σχολείων κι άλλων χώρων στα Τρίκαλα.

Η αρχή έγινε πριν από 2 περίπου χρόνια με μια τοιχογραφία στο χώρο συγκέντρωσης των μαθητών στο συγκρότημα Δημοτικών σχολείων ( 3ο και 32ο ) στα Δικαστήρια. Ακολούθησε το 26 Δημοτικό Σχολείο και το 28ο Δημοτικό, όπου η παρέμβαση έγινε σε εξωτερικό τοίχο. Οι Τρικαλινοί ζωγράφοι με τα πινέλα και τα χρώματά τους βάζουν πινελιές κι ομορφαίνουν την καθημερινότητα των μαθητών. «Βασικός στόχος της ίδρυσης του Συλλόγου μας είναι η συμβολή στην αισθητική καλλιέργεια, ιδιαίτερα των νέων της περιοχής μας κι αυτό προσπαθούμε να επιτύχουμε» μας αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Ζιάκα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι των εικαστικών παρεμβάσεων στα σχολεία έχουν προηγηθεί το 2012 το «Χαμόγελο του παιδιού», η Παιδιατρική Κλινική το ’14 και η «Φλόγα».

«Προσφέρουμε την εργασία μας για την αισθητική «αναβάθμιση» των χώρων που ζουν τα παιδιά μας, πλουτίζοντας το οπτικό τους περιβάλλον και κεντρίζοντας το ενδιαφέρον και τη φαντασία τους» θα μας πει.