Πιλάφι με πράσο καλαμπόκι και λιβανέζικο μπαχαρικό

Πιλάφι… Ένα υπέροχο συνοδευτικό για όλα τα πιάτα.
Μπείτε στην κουζίνα και ανακατέψτε τα υλικά και πάντα θα δημιουργείτε από ένα αλλιώτικο πιλαφάκι…

Υλικά:
1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
1 κ.σ. lourpak
1/2 κ.γ. λιβανέζικο 7 μπαχαρικά
3 ποτήρια νερό βρασμένο
αλάτι

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το lourpak
Σοτάρουμε το πράσο.
προσθέτουμε το ρύζι να σοταριστεί λιγάκι.
Συνεχίζουμε με το καλαμπόκι, το αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών.
Βράζουμε 3 ποτήρια νερό και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε λιγάκι την φωτιά μας και σιγοβράζουμε το ρυζάκι μας.
Όταν έχουν απορροφηθεί τα περισσότερα υγρά από το πιλάφι το βγάζουμε από την φωτιά.
Το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
Αφήνουμε για μισή ωρίτσα και το πιλαφάκι μας είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).