Πικάντικη πίτσα

Υλικά:

Ζύμη:

  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1,5 κούπα χλιαρό νερό
  • 1/2 κ.γ. ξύδι
  • 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

 

 

Υλικά:

  • 3-4 φρέσκα μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κονσέρβα τόνου
  • ελιές ψιλοκομμένες
  • 1/2 κονκασέ ντομάτα
  • κέτσαπ – μουστάρδα
  • ρίγανη, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση : 

Για τη ζύμη:

  • Τοποθετούμε σε μπολ το αλεύρι.
  • Ρίχνουμε στο κέντρο τη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά σιγά το χλιαρό νερό.
  • Ζυμώνουμε ώσπου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
  • Την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί σκεπασμένη με πετσέτα.

Για το γαρνίρισμα :

  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι, ρίχνοντας 1 κουταλάκι αλάτι, ένα ζάχαρη και λίγο πάπρικα.
  • Ρίχνουμε και τον τόνο, τη  ντομάτα, τη ρίγανη, το πιπέρι, λίγο ξύδι και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη.
  • Απλώνουμε πάνω της τη σάλτσα τόνου.
  • Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τις ελιές, τη μουστάρδα και το κέτσαπ.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”.