Η μαγειρική πάνω σε ένα στρώμα αλατιού, βοηθά την θερμοκρασία να διαχέεται ομοιόμορφα με αποτέλεσμα οι γαρίδες να απορροφούν καλύτερα τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.
Υλικά (για 4 άτομα):
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένo
1 κιλό μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες από το κέλυφος τους
1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
1 κουτ.γλυκ. πάστα Hot Chili
1 κουτ.γλυκ. καπνιστή πάπρικα
1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές στρογγυλές φέτες
2 κουτ. σουπ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
1/4 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση :
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε τις γαρίδες, το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, την πάστα τσίλι, την πάπρικα και το πιπέρι. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 και μέχρι 4 ώρες.
Σε μια πιατέλα , τοποθετήστε μια γραμμή από στρογγυλές φέτες πορτοκαλιού και αφήστε την στην άκρη.
Καλύψτε το κάτω μέρος της σχάρας του τηγανιού ή της κατσαρόλας ομοιόμορφα με το χοντρό αλάτι. Τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ζεστάνετε για λίγα λεπτά- το αλάτι μπορεί να αναπηδήσει όσο ζεσταίνεται. Βάλτε τις γαρίδες πάνω στο αλάτι σε μονή σειρά και ψήστε για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Όταν είναι έτοιμες, τις μεταφέρεται στην προετοιμασμένη πιατέλα και αφαιρείτε τυχόν περίσσευμα αλατιού.
Σημ.:Μπορείτε να τις σερβίρετε με ένα μακρύκκοκο basmati ατμού με μυρωδικά.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας βρίσκεται και εδώ:http://www.mirsini.gr/