Πικάντικες γαρίδες με θαλασσινό αλάτι

Η μαγειρική πάνω σε ένα στρώμα αλατιού, βοηθά την θερμοκρασία να διαχέεται ομοιόμορφα με αποτέλεσμα οι γαρίδες να απορροφούν καλύτερα τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.

Υλικά (για 4 άτομα):

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένo

1 κιλό μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες από το κέλυφος τους

1/4 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

1 κουτ.γλυκ. πάστα Hot Chili

1 κουτ.γλυκ. καπνιστή πάπρικα

1 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές στρογγυλές φέτες

2 κουτ. σουπ. χοντρό θαλασσινό αλάτι

1/4 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση :

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε τις γαρίδες, το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, την πάστα τσίλι, την πάπρικα και το πιπέρι. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 και μέχρι 4 ώρες.

Σε μια πιατέλα , τοποθετήστε μια γραμμή από στρογγυλές φέτες πορτοκαλιού και αφήστε την στην άκρη.

Καλύψτε το κάτω μέρος της σχάρας του τηγανιού ή της κατσαρόλας ομοιόμορφα με το χοντρό αλάτι. Τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ζεστάνετε για λίγα λεπτά- το αλάτι μπορεί να αναπηδήσει όσο ζεσταίνεται. Βάλτε τις γαρίδες πάνω στο αλάτι σε μονή σειρά και ψήστε για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Όταν είναι έτοιμες, τις μεταφέρεται στην προετοιμασμένη πιατέλα και αφαιρείτε τυχόν περίσσευμα αλατιού.

Σημ.:Μπορείτε να τις σερβίρετε με ένα μακρύκκοκο basmati ατμού με μυρωδικά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Μυρσίνη Λαμπράκη, τις συνταγές της οποίας βρίσκεται και εδώ:http://www.mirsini.gr/