Πετροκέρασο γλυκό του κουταλιού και κερασάδα

ΚΕΡΑΣΙ ΠΕΤΡΟΚΕΡΑΣΟ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟ…

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πετροκέρασα ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια
1200 γρ. ζάχαρη

1κουταλια του γλυκού ξινό
2 βανίλιες

Για περισσότερο σιρόπι για κερασαδα
+200γρ. ζάχαρη
+ 1 νεροπότηρο νερό για έξτρα σιρόπι (κερασαδα)
+1ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα κερασια, βγαζουμε τα κουκουτσια, βαζουμε τα κεράσια και από πάνω την ζαχαρη. Τα αφηνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ωρες. Τα βάζουμε να βρασουν,τα ξαφρίζουμε συνεχεια, μεχρι το σιρόπι να βγάζει μεγάλες φουσκαλες. Δοκιμαζουμε αν έδεσε το γλυκο, προσθετουμε το ξινό και την βανίλια (αν θέλουμε). Αδειάζουμε σε απο στειρωμένα βαζα,τα σφραγίζουμε με τα καπάκια, τα γυρνάμε ανάποδα να κλείσουν καλά και αποθηκευουμε.
Σημείωση
Δεν θέλουν βράσιμο πολλή ώρα και σιγανή φωτια. Δυνατη φωτιά και όταν ξαφρίσουμε και φουσκώσει πολύ το γλυκό στην κατσαρολα, βγαλει μεγάλες φουσκάλες το σιρόπι το σβηνουμε. Το αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι μια νύχτα και και γίνει φουσκωτό το κεράσι. Αν το παραψήσετε γίνεται ζαρωμένο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Κοντζε Αντωνιαδου, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ :https://mariakontzant.blogspot.gr