Πέθανε αιφνίδια στη Σκιάθο ο γνωστός Τρικαλινός επιχειρηματίας Στέλιος Ντιροκάλτσης

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του γνωστού επιχειρηματία Στέλιου Ντιροκάλτση ο οποίος έφυγε αιφνίδια από τη ζωή ενώ βρισκόταν στο εξοχικό της οικογένειας στη Σκιάθο. Πρόκειται για έναν εκ των ιδιοκτητών της ιστορικής αλλαντοβιομηχανίας Diro. Είχε διατελέσει μέλος του Επιμελητηρίου Τρικάλων και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τρικαλινή κοινωνία.

Ήταν παντρεμένος με την Πόπη Ντιροκάλτση (είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων) με την οποία έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, τον Κώστα και τη Φρόσω και χάρηκε να δει εγγόνια. Η κηδεία του αναμένεται να γίνει αύριο.

Η ιστορία της αλλαντοβιομηχανίας είχε ξεκινήσει το 1938, στα Τρίκαλα και σε ένα μικρό εργαστήρι χωρίς φίρμα. Τότε το όνομα Ντούλας Ντιροκάλτσης Λουκάνικα Χωριάτικα Τρικαλινά, ελάχιστοι το ήξεραν, όπως και αυτό το είδος των τροφίμων. Ο Ντούλας Ντιροκάλτσης ήταν ωστόσο ο άνθρωπος που επέβαλλε το “σήμα κατατεθέν” του “Τρικαλινού χωριάτικου Λουκάνικου”.
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, το εργαστήρι πήρε όνομα, αφού ανέλαβαν οι υιοί Ντούλα Ντιροκάλτση (Βάιος και Στέλιος) και ίδρυσαν την εταιρία Αφοι Κ. Ντιροκάλτση. Η βιομηχανία κρέατος Αφοι Κ. Ντιροκάλτση, με τον διακριτικό τίτλο Diro, προσέφερε στον καταναλωτή πάνω από 120 είδη αλλαντικών – κονσερβών και κρεατοσκευασμάτων.
Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονταν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας, οι οποίες βρίσκονται στο 8ο χιλιόμετρο Τρικάλων-Καλαμπάκας. Οι ανάγκες της επιχείρησης για επέκταση των δραστηριοτήτων της αλλά και η αυξανόμενη ζήτηση από την αγορά οδήγησε στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου σε ιδιόκτητο οικόπεδο 20.000 τ.μ. , με το χώρο παραγωγής και τους αποθηκευτικούς χώρους, τα ψυγεία και τα γραφεία της διοίκησης να καταλαμβάνουν 4.000 τ.μ.
Ωστόσο, η δύσκολη οικονομική συγκυρία οδήγησε την εταιρεία Diro ΑΒΕΕ στο οδυνηρό λουκέτο το 2012.