Πετάγματα κι άλματα…Εντυπωσίασαν με τα κόλπα τους οι νεαροί skaters της πόλης

Άλματα και πετάγματα, κόλπα εντυπωσιακά που κόβουν την ανάσα… Όλα αυτά μπροστά στα μάτια δεκάδων θεατών. Οι νεαροί skaters της πόλης εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους τον κόσμο που προσήλθε την Κυριακή στο χώρο του skatepark Τρικάλων (πρώην στρατόπεδο «Παπαστάθη», έναντι Σ.Μ.Υ.) για να τους θαυμάσουν.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο «Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων» και οι «Εθελοντές Skatepark Τρικάλων» με στόχο την οικονομική ενίσχυση του skatepark Τρικάλων κι όσοι προσήλθαν για στήριξη σίγουρα δεν έχασαν το χρόνο τους αφού το θέαμα ήταν εντυπωσιακό.

Πολλά παιδιά κι έφηβοι της πόλης έχουν για διασκέδαση το skateboard. Οι έφηβοι αναζητούν πλατείες και πάρκα για το χόμπι τους και συζητούν ατελείωτα για το άλμα που πέτυχαν και πώς τα κατάφεραν. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μετά από πολλά αιτήματα το skatepark στο πρώην στρατόπεδο Παπαστάθη όπου οι skaters έχουν το δικό τους χώρο για να εξασκούνται και να κάνουν τα κόλπα τους.

Skateboard

Το Skateboard είναι πολύ δημοφιλές  στο εξωτερικό , αλλά τα τελευταία χρόνια άρχισε να αναπτύσσεται και στην Ελλάδα , ενώ οι νέοι το αντιμετωπίζουν ως χόμπυ – άθλημα αλλά και επαγγελματικά…

Το skate λατρεύεται από άτομα διαφόρων ηλικιών, τα οποία δημιουργούν μεταξύ τους ομάδες και παρέες ώστε να μπορούν να ασχολούνται με το συγκεκριμένο χόμπυ. Όπως και κάθε άθλημα , έτσι και αυτό χρειάζεται ειδικά διαμορφωμένους χώρους , με ράμπες , επίπεδο πάτωμα και συγκεκριμένα αντικείμενα. Υπάρχει βέβαια και το ‘’Street Skate’’ το οποίο γίνεται στον δρόμο και σε πλατείες , αλλά είναι και πιο επικίνδυνο διότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός. Αυτό επιτυγχάνεται με την δημιουργία των Skateparks που είναι απαραίτητα σε κάθε πόλη.

Εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός αποτελείται από την σανίδα , εύκαμπτη ώστε να αντέχει των skater  και να λυγίζει όταν δοκιμάζει τα κόλπα χωρίς να σπάει εύκολα , τους άξονες που είναι σιδερένιοι και βιδώνουν πάνω στη σανίδα με βίδες και τα ροδάκια που είναι φτιαγμένα από καουτσούκ, όπου μέσα υπάρχουν τα ρουλεμάν. Επίσης πάνω στην σανίδα υπάρχει το γυαλόχαρτο που βοηθάει στην επιτυχία των κόλπων.