Περισσότεροι από 250 δίδυμοι plus από όλη την Ελλάδα έχουν δηλώσει συμμετοχή στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων στα Τρίκαλα

Η ιδέα ανήκει στις δίδυμες τρικαλινές Κατερίνα και Αθανασία Φάλια

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στο πανέμορφο πάρκο του Άη Γιώργη στα Τρίκαλα. Οι συμμετοχές είναι πολλές και δίδυμοι, τρίδυμοι, τετράδυμοι κ.α. από όλη την Ελλάδα θα συναντηθούν στα Τρίκαλα γιορτάζοντας αυτό το κοινό τους… στοιχείο.

Της Βιβής Μαργαρίτη

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα, με δράσεις, εκδηλώσεις διαγωνισμούς, κι επιχειρείται, για πρώτη φορά στη χώρα μας, να συναντηθούν – τουλάχιστον – και να γνωριστούν οι σαν δυο (ή και τρεις, ή και τέσσερις) σταγόνες νερό συμπολίτες. Πρόκειται για μια όμορφη δραστηριότητα, πρωτότυπη για τη χώρα μας, με φόντο την πόλη των Τρικάλων.

Η ιδέα

Η ιδέα ανήκει στις δίδυμες τρικαλινές Κατερίνα και Αθανασία Φάλια. Η ιδέα «στριφογυρνούσε στο μυαλό τους για χρόνια και φέτος αποφάσισαν πως έφτασε η ώρα να την κάνουν πράξη. Κατά τις ίδιες η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων είναι η ευκαιρία για να γνωριστούν, να συναντηθούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες, σε ένα πλαίσιο εκδηλώσεων με ομιλίες επιστημόνων, δράσεις, μουσική, καντίνες, διαγωνισμούς, όλη την Κυριακή.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι ο  Σύλλογος Διδύμων Τρικάλων ο οποίος βρίσκεται υπό ίδρυση.

Στήριξη από τον Δήμο

Η Κατερίνα κι Αθανασία Φάλια συζήτησαν το θέμα με τον Δήμο Τρικκαίων, που πρόθυμα προσφέρθηκε να συνδράμει. «Ο Δήμος Τρικκαίων βρήκε εξαιρετική την ιδέα και, εξάλλου, στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια συμπολιτών. Επειδή δεν υπάρχει προς το παρόν σύλλογος διδύμων (ιδρύεται αυτές τις ημέρες από τις δύο αδελφές) η εκδήλωση εντάχθηκε σε δράση του Δήμου. Και δη, στην Εβδομάδα Κινητικότητας, την τελευταία της ημέρα, την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, με το ημερολόγιο να δείχνει 22 (δύο δυάρια) Σεπτεμβρίου, παράλληλα με τις λοιπές εκδηλώσεις του Δήμου» σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Βασιλένα Μητσιάδη.

Να σημειώσουμε ότι στην όλη διοργάνωση μετέχει ενεργά η ομάδα των Εθελοντών Τρικάλων, ενώ ήδη τρικαλινοί και τρικαλινές ενισχύουν τη δραστηριότητα, με την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, την e-trikala ΑΕ να μεριμνά θέματα εστίασης. Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης βοηθάνε οι Βαγγέλης Χατζής και Kων/νος Λέλος Καπερώνης από τους Magic Castle Entertainment.

Μεγάλο το ενδιαφέρον

Πρόκειται για μία εκδήλωση που έχει συγκεντρώσει τα… φώτα της δημοσιότητας των ΜΜΕ και μάλιστα το ενδιαφέρον για συμμετοχή από διδύμους από όλη τη χώρα, που δηλώνουν συμμετοχή μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, είναι μεγάλο. Έχουν γίνει αιτήσεις από όλη την Ελλάδα,  από Έδεσσα μέχρι Πελοπόννησο!!! Μάλιστα οι αιτήσεις συμμετοχής αυξήθηκαν αλματωδώς μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 250 άτομα από όλη την Ελλάδα.

Dress code

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλοι όσοι θα συμμετάσχουν έχουν  μία και μοναδική «υποχρέωση»: όσοι είναι δίδυμοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, να είναι ντυμένοι ομοιόμορφα, δείχνοντας ακριβώς αυτή την ομοιότητα – διαφορετικότητα. Σημειώνεται, επίσης, στα θετικά της διοργάνωσης, η μέριμνα για τα βρέφη, αλλά και οι ειδικοί χώροι για καπνιστές, αφού ζητείται σεβασμός στο πανέμορφο πάρκο.

Δηλώσεις συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο facebook πληκτρολογώντας «Πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων Plus», στο ιστολόγιο https://twinsgreece.blogspot.com/ ή απευθείας στο https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdpZHSnnPmNL-BXqURI1IVoNxYoaCk8YP6SR3JAID_qsAm95Q/viewform

Διαγωνισμός

Έναν πρωτότυπο διαγωνισμό – ανάμεσα σε άλλους – επιφυλάσσουν οι διοργανωτές της; 1η Πανελλήνιας Συνάντησης Διδύμων στα Τρίκαλα. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα κληθούν να διαγωνιστούν απλώς οι πιο όμοιοι δίδυμοι, αλλά και οι πιο… ανόμοιοι! Όπως είχε συμβεί στην παλιότερη ταινία του 1988 «Δίδυμοι» με τον Ντάνι ντε Βίτο και τον Αρνολντ ΣΒαρτζενέγκερ, όπου οι οργανικώς δίδυμοι ήταν εμφανισιακά εντελώς ανόμοιοι. Αυτός ο διαγωνισμός αναμένεται να συγκεντρώσει πολλά βλέμματα, αφού έχουμε συνηθίσει τους πολύ όμοιους δίδυμους.

Δημοσιευμένο στη ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ