Περισσότεροι από 100 δρομείς έτρεξαν στο Fatzeto Vertical Race 2017 στο Ανήλιο Μετσόβου

Περισσότεροι από 100 δρομείς έτρεξαν στο Fatzeto Vertical Race 2017 που πραγματοποιήθηκε στις 12 Αυγούστου στο Ανήλιο Μετσόβου. Μία διαδρομή δύσκολη, με πολλές ανηφόρες και κατηφόρες, αλλά και μαγική μέσα στο βουνό πρόσφερε μοναδική αθλητική εμπειρία στους συμμετέχοντες που διέσχισαν τo Φατζέτο, ένα πυκνό δάσος κωνοφόρων κι οξιάς.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος δρομείς από πολλά μέρη της Ελλάδας, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι ήρθαν να παρακολουθήσουν το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός που διοργάνωσε ο Πολιστιστικός Σύλλογος Ανηλίου με εμπνευστή τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα κι αθλητή Νίκο Καλοφύρη.

Η εκκίνηση κι ο τερματισμός ήταν στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Ανηλίου. Ήταν ένας απαιτητικός αγώνας καθώς οι αθλητές στα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα ανάβασης κάλυψαν  600μ. υψομετρικής διαφοράς φτάνοντας στην κορυφή Φατζέτο (στο 19οχλμ. της διαδρομής του γνωστού αγώνα Ursa Trail).

Στη συνέχεια ακολούθησαν τρία χιλιόμετρα κατάβασης μέχρι τον τερματισμό καλύπτοντας 5.500μ. απόστασης και 1.200μ. συνολικής υψομετρικής διαφοράς.

Ο αγώνας έδωσε τη δυνατότητα τόσο σε αυτούς που είναι καλοί στην ανάβαση όσο και σε αυτούς που είναι καλοί στην κατάβαση να ανταγωνιστούν με ίσους όρους.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν δύο διαδρομές 1.000 και 2.000 μέτρων εντός του χωριού για παιδιά κι εφήβους.