Περιπατητικός διάδρομος θα κατασκευαστεί στο αθλητικό πάρκο Σωτήρας

Περιπατητικός διάδρομος θα κατασκευαστεί στο αθλητικό πάρκο Σωτήρας. Η τεχνική μελέτη του έργου είναι έτοιμη και τίθεται προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου  Τρικκαίων  που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 31 Αυγούστου  στις 20:00.Τη μελέτη με τίτλο: «ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ  ΣΩΤΗΡΑΣ», εκπόνησε το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού.  Αντικείμενό της είναι η  κατασκευή ενός διαδρόμου περιπάτου και τρεξίματος στο αθλητικό πάρκο του οικισμού της Σωτήρας με σκοπό την ενίσχυση του αθλητισμού  και γενικότερα της αναψυχής των κατοίκων της περιοχής.

Μέρος της περιπατητικής διαδρομής κατασκευάζεται  παράλληλα με τμήμα της περίφραξης του αθλητικού πάρκου ενώ ο υπόλοιπος διάδρομος  διαμορφώνεται εντός του παρακείμενου υφιστάμενου χώρου αναψυχής .

Ο διάδρομος που θα κατασκευαστεί θα είναι συνολικού μήκους  περίπου 1000μ και πλάτους 1,80μ. Οι απαιτούμενες εργασίες για την κατασκευή του, αφορούν σε εκσκαφές και σε επιχώσεις με θραυστό υλικό για τη δημιουργία αρχικής εξυγιαντικής στρώσης περίπου 13 εκατοστών και τελικής στρώσης από έγχρωμο νταμαρόδεμα πάχους 10 εκατοστών, σύμφωνα με τις  προδιαγραφές της μελέτης. Ο διάδρομος θα εγκιβωτιστεί αμφίπλευρα με πρόχυτο κράσπεδο κήπου, ενώ για τον φωτισμό του προβλέπεται η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων κατά μήκος αυτού.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 120.000,00 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., εκ των οποίων τα 40.000€  θα δεσμευτούν  στο τρέχον έτος 2017 και τα υπόλοιπα στο 2018.  Η  χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ΣΑΤΑ του  Δήμου Τρικκαίων.