Περιμένεις δίδυμα… και τώρα τι γίνεται;

Μόλις έχεις μάθει τα πιο αναπάντεχα νέα της ζωής σου. Θα αποκτήσεις δίδυμα! Ξαφνικά η εγκυμοσύνη σου γίνεται διπλή χαρά, αλλά και διπλή αγωνία για το μέλλον. Στο μυαλό σου γεννιούνται πολλές ερωτήσεις, «πώς έγινε; Μήπως θα γεννήσω νωρίτερα; Πώς θα ξεχωρίζω τα μωρά μου αν μοιάζουν;» Αλλά και πολλές σκέψεις … «Θα χρειαστώ το διπλό εξοπλισμό… πως θα χωρέσουμε; Μήπως πρέπει να πάμε σε μεγαλύτερο σπίτι; Η ζωή μας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια…»

Επικοινώνησε

Πάρε μια βαθιά ανάσα. Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να αντιμετωπίσεις το θέμα με ψυχραιμία και να συμβουλευτείς τους ειδικούς. Μπορεί να έχεις φίλους ή συγγενείς που έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση και μπορούν να σου προσφέρουν μερικές χρήσιμες συμβουλές. Σίγουρα θα πειστείς ότι η ζωή με δίδυμα παιδιά είναι τελικά μια απόλαυση! Άρα λοιπόν, όσο το σώμα σου προετοιμάζεται για τη γέννηση των δύο μωρών, μερικές συζητήσεις με γονείς διδύμων θα προετοιμάσουν την καρδιά και το μυαλό σου, αλλά και το σπίτι σου!

Διάβασε

Υπάρχουν αρκετά χρήσιμα και καλογραμμένα βιβλία σχετικά με τα δίδυμα και τα τρίδυμα, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν βάση. Δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά είναι στα αγγλικά. Στα ελληνικά υπάρχουν μόνο ελάχιστα βιβλία γραμμένα από μαμάδες διδύμων, τα οποία μπορούν να προσφέρουν μια πρώτη αίσθηση της ζωής με δίδυμα και να σε προετοιμάσουν για τη νέα ζωή σου. Ακόμη υπάρχουν αρκετά άρθρα στο διαδίκτυο σχετικά με τη δίδυμη κύηση αλλά και τη ζωή με δίδυμα. Σίγουρα όσο περισσότερα γνωρίζεις, τόσο πιο προετοιμασμένη θα είσαι να αντιμετωπίσεις τις νέες ευχάριστες προκλήσεις της ζωής σου.

Πάρε απαντήσεις

Σίγουρα έχεις πολλές ερωτήσεις σχετικά με την εγκυμοσύνη σου αλλά και τους πρώτους μήνες που τα παιδιά σου θα έρθουν στον κόσμο. Ο γιατρός σου είναι ο κατάλληλος για να σου λύσει όλες τις απορίες για την εγκυμοσύνη σου. Μην ξεχνάς ότι η δίδυμη κύηση θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς πρόκειται για μια κύηση υψηλού κινδύνου. Αυτό βέβαια προϋποθέτει προσοχή, αλλά όχι πανικό. Όσον αφορά στο θηλασμό, μπορείς να πάρεις τη γνώμη από ειδικούς συμβούλους με εξειδίκευση σε αυτό το θέμα, οι οποίοι θα μπορέσουν να σε καθοδηγήσουν. Εμείς εδώ θα προσπαθήσουμε με την πολύτιμη συμβολή ειδικών επιστημόνων αλλά και την εμπειρία μας, να απαντήσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες απορίες σου. Τέλος, μπορείς να συμβουλευτείς τον παιδίατρο που θα επιλέξεις, ακόμη και πριν γεννήσεις, έτσι ώστε να αισθάνεσαι περισσότερο ασφαλής τον πρώτο καιρό. Έστω και η ψυχολογική ασφάλεια που μπορεί να σου παρέχει μια τέτοια συνάντηση, είναι σημαντική.

Καλή αρχή! Το ταξίδι σου μόλις αρχίζει… Σίγουρα θα υπάρχουν στιγμές φόβου, άγχους και κούρασης, αλλά σίγουρα η χαρά, η αγάπη και ο ενθουσιασμός θα τα ξεπεράσουν. Καλώς ήρθες στον υπέροχο κόσμο των διδύμων!

Πηγή:   mytwins.gr & http://babyradio.gr/goneis/perimenis-didima-ke-tora-ti-ginete/