Πεντικιούρ και το χειμώνα για υγιή κι όμορφα πόδια-Η σύμβουλος ομορφιάς της YvesRocher Λίλα Κατσιούλα, δίνει χρήσιμες συμβουλές

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι το πεντικιούρ είναι απαραίτητο μόνο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όπου τα παπούτσια που φοράμε είναι ανοιχτά και τα πόδια μας εκτεθειμένα. Είναι λάθος ότι το πεντικιούρ γίνεται μόνο για να δείχνουν περιποιημένα τα νύχια μας. Κύριος σκοπός του είναι η υγιεινή των ποδιών μας γι’ αυτό και είναι ακόμα πιο απαραίτητο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι κάλτσες και τα χειμερινά παπούτσια είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να διατηρούν τα πόδια μας ζεστά. Μέσα στη διάρκεια της ημέρας τα πόδια μας ιδρώνουν και η υγρασία μένει μέσα στο παπούτσι, ειδικά όταν δεν είναι φτιαγμένο για να αερίζεται σωστά, όπως συνήθως γίνεται με τα περισσότερα γυναικεία.

Ζέστη και υγρασία αποτελούν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων στα πέλματα. Σίγουρα καμιά μας δεν θέλει να ταλαιπωρηθεί από μια μυκητίαση όπου φυσικά θέλει πολύ χρόνο και κόπο για να θεραπευθεί.

Ανεξάρτητα αν θα βάψουμε τα νύχια μας ή όχι, τουλάχιστον μία φορά το μήνα πρέπει να καθαρίζουμε πετσάκια και τυχόν παρανυχίδες, να τρίβουμε τις φτέρνες, να κάνουμε μία σχολαστική περιποίηση. Αν από την άλλη αντιμετωπίζουμε κάποιο θέμα όπως νύχια μέσα στο κρέας, τότε το pedicure πρέπει να γίνεται πιο συχνά.

Λίλα Κατσιούλα, σύμβουλος ομορφιάς της YvesRocher