TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πένες Ριγκάτι – Penne Rigate με σπανάκι και μανιτάρια

Ιούν 14, 2019
in Μαγειρική
Πένες Ριγκάτι – Penne Rigate με σπανάκι και μανιτάρια
Share on FacebookShare on Twitter

Σκεπασμένα με κόκκινη μπεσαμέλ…

Υλικά
Για ένα μέτριο πυρέξ
300 γρ. πένες
300 γρ. μανιτάρια χοντροκομμένα
300 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 ντομάτα σε κύβους
μπόλικο αλατοπίπερο

Υλικά για την μπεσαμέλ
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.γ. ντοματοπελτέ
2 ποτήρια του νερού γάλα
2 κρόκους αυγού
300 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
μοσχοκάρυδο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι.
Το κόβουμε σε πάχος 3 εκ περίπου.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι χοντροκομμένο να σοταριστεί.
Προσθέτουμε χοντροκομμένα τα μανιτάρια.
Όταν μαραθούν και τα μανιτάρια ρίχνουμε το σπανάκι την ντομάτα σε κύβους και αλατοπίπερο.
Όταν φύγουν όλα τα υγρά από το σοτάρισμα προσθέτουμε και τις πένες που από πριν τις βράσαμε σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού σε αλατισμένο νερό.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
Στο ένα από τα δυο ποτήρια γάλα λιώνουμε καλά τον ντοματοπελτέ.
Ρίχνουμε στην κατσαρολίστα όλο το γάλα το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να πέσει λιγάκι η θερμοκρασία για να προσθέσουμε τους κρόκους των αυγών και την μισή ποσότητα από τα τυριά.
Παίρνουμε από την μπεσαμελ μια μεγάλη κουτάλα μπεσαμέλ και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα που έχουμε βάλει τις πένες με το σπανάκι τα μανιτάρια και την μισή ποσότητα τυριών και ανακατεύουμε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.
Στρώνουμε το μείγμα με τις πένες σε ένα λαδωμένο πυρέξ.
Τις σκεπάζουμε με την κόκκινη μπεσαμέλ και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα κίτρινα τυριά.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ μας.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Next Post
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Τρικάλων

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Αποτεφρώνεται δάσκαλος και πρώην αντιδήμαρχος της Φαρκαδόνας

Απεβίωσε ο Γεώργιος Παππάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd