Πένες με μοσχαράκι

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ…

Υλικά 

μοσχαράκι ελιά ή  ποντίκι

ξίδι

λάδι

μεγάλα κρεμμύδια

σκελ σκόρδο

μπαχάρι,

πιπέρι

αλάτι

προαιρετικά λίγη κανέλα

κρασί

 σπιτική σαλτσούλα (ή εμπορίου)

νερό

πένες

Εκτέλεση :
Πλένω καλά το κρέας και το βάζω στην κατσαρόλα να στεγνώσει τελείως από τα υγρά του.
Σβήνω με ξίδι και σε 5 λεπτά. Ρίχνω το λάδι , τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μπαχάρι, το πιπέρι, το αλάτι  καμιά φορά λίγη κανέλα, αν δεν βάλω σκόρδοΤσιγαρίζω καλά και σβήνω με λίγο κρασι. Προσθετω την σπιτική σαλτσούλα μου, νεράκι και βράζει το φαγητό μέχρι να λιώσει το κρεατάκι .

Για τα μακαρόνια πένες βράζω σε αλατόνερο και  λίγο λάδι μέσα στο νερό για να μην κολλάνε μεταξύ τους.

Σερβίρω …

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.