TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Uncategorized

Πεϊνερλί με σπανάκι

Μαΐ 24, 2015
in Uncategorized, Μαγειρική
Πεϊνερλί με σπανάκι
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά:

Υλικά

   Για τη ζύμη
 

•    4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    1⅓ κούπας γάλα στους 40°C
•    60 γρ μαγιά νωπή, (ή 2 φακ. ξερή)
•    ½ – 1 κ. γλ. κοφτό αλάτι
•    ½ κ. γλ. ζάχαρη
•    4 κ. σ λάδι
•    λίγη ρίγανη (προαιρετικά)

Σ’ ένα μπολ βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.
Ρίχνουμε 3 κουταλιές αλεύρι και κάνουμε ένα χυλό.
Τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε 15′ να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Αμέσως μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, στο χυλό με τη μαγιά και τα ζυμώνουμε, σε ζύμη απαλή και ελαστική.
Το αλεύρι μπορεί να μην το πάρει όλο.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε 30′ να διπλασιαστεί.
Υλικά
Για την γέμιση :

600 γρ. φρέσκο σπανάκι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. παρμεζάνα

Φέτες τυρί του τοστ
4 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. σαλάμι αέρος

1 ντομάτα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση : 

Ζεματίζετε το σπανάκι σε λίγο αλατόνερο και το στύβετε πολύ καλά, να μην έχει καθόλου νερά. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε το σπανάκι, το αλάτι πιπέρι και την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.

Αποσύρουμε από την φωτιά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 22 – 24 μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε οβάλ φιλαράκια 12 εκ. περίπου.

Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολυτικό χαρτί.

Ανακατεύουμε καλά την γέμιση και την τοποθετούμε στα φίλα από το πεϊνερλί, βάζουμε το σαλάμι αέρος από πάνω , την ντομάτα και τέλος τις φέτες από το τυρί.

Βρέχουμε λίγο τις άκρες, των φύλλων, δεξιά κι αριστερά και κλείνουμε τα πεϊνιρλί, σχηματίζοντας μικρές βαρκούλες. Αφού γεμίζουμε τα πεϊνερλί ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”.

 

 

 

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πίτα με κεράσια
Μαγειρική

Πίτα με κεράσια

Ιούν 30, 2025
Η Μαρίνα Κοντοτόλη στην τελετή αποφοίτησης του Γενικού Εσπερινού Λυκείου Τρικάλων
Uncategorized

Η Μαρίνα Κοντοτόλη στην τελετή αποφοίτησης του Γενικού Εσπερινού Λυκείου Τρικάλων

Ιούν 30, 2025
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι της γιαγιάς Κικής

Ιούν 29, 2025
Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού
Μαγειρική

Κερασι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού

Ιούν 28, 2025
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2025
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2025
Next Post
Τι επίδραση έχει στη ζωή σου το γεγονός ότι θηλάζεις μέσα στη νύχτα;

Τι επίδραση έχει στη ζωή σου το γεγονός ότι θηλάζεις μέσα στη νύχτα;

Καθαρίστε Εύκολα το Κλιματιστικό σας για Υγεία και Οικονομία

Καθαρίστε Εύκολα το Κλιματιστικό σας για Υγεία και Οικονομία

Πίνετε νερό με λεμόνι το πρωί για ένα χρόνο – και θα δείτε αυτά τα 20 καλά θα συμβούν

Πίνετε νερό με λεμόνι το πρωί για ένα χρόνο – και θα δείτε αυτά τα 20 καλά θα συμβούν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd