Παιδιά σε καραντίνα… “ήρωες” γονείς που κάνουν τα πάντα για να διασκεδάσουν στα Τρίκαλα

Μένουμε σπίτι γιατί ο κορονοϊός μαστίζει την υφήλιο… Μένουμε Σπίτι για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αυτό είναι το μήνυμα με τα παιδιά να το έχουν πλέον εμπεδώσει. Κλεισμένα μέσα στο σπίτι σε μία εποχή που ο καιρός από μόνος του (πλην κάποιων ημερών που αποτελούν εξαίρεση) πρόκληση και τα ξεσηκώνει για βόλτες και παιχνίδι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Η νέα μας καθημερινότητα ειδικά για τους γονείς που έχουν μικρά παιδιά είναι ακόμη πιο δύσκολη.  Εργασία από το σπίτι, απασχόληση των παιδιών 24 ώρες το 24ωρο, δουλειές του σπιτιού και βόλτα μέχρι το μπαλκόνι…  Πρωτόγνωρες καταστάσεις!!!

Το να απασχολήσεις ένα παιδί στο σπίτι και να το κάνεις να ξεκολλήσει από την τηλεόραση και το play station είναι ένας τιτάνιος αγώνας και μία μεγάλη νίκη, αν το πετύχεις.

Πάζλ (όσο πιο μεγάλο τόσο πιο καλό), πινκ πόνκ στο τραπέζι της κουζίνας, ζωγραφική σε σεντόνια, μπασκέτες στο σαλόνι… είναι ορισμένα από χιλιάδες άλλα πράγματα που γονείς επινοούν προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των παιδιών που ως γνωστόν βαριούνται κι αλλάζουν προτίμηση κάθε 5 λεπτά. Αν μη τι άλλο πάντως αυτή είναι μία περίοδος που όλοι θα τη θυμόμαστε για το χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας να αφιερώσουμε στα παιδιά μας.

Υπομονή γονείς… θα έρθουν καλύτερες μέρες.