Παξιμαδάκια αμυγδάλου

Παξιμαδάκια αμυγδάλου…

Υλικά:

2 κούπες ελαιόλαδο

1 κούπα χυμό φρέσκου πορτοκαλιού

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1/2 κ.γ σόδα

1 κ.γ. μπεικιν

1 ποτήρι ζάχαρη

2 κούπες αμύγδαλα

1 σφηνάκι κονιακ

σουσάμι για πασπαλίσμα

1 κούπα σταφίδες προαιρετικά

1 κιλό αλεύρι σκληρό

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υγρά κρατώντας το μισό ποτήρι χυμό από το πορτοκάλι, που θα βάλω την σόδα να διαλυθεί και το προσθέτω μέσα μαζί με τα άλλα υγρά. Έπειτα συμπληρώνω τη ζάχαρη και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει. Τέλος το ξύσμ,α το μπεικιν και το αλεύρι. Κόβω με μαχαίρι στα δύο τα αμύγδαλα και τα ανακατεύω στη ζύμη μαζί με τις σταφίδες αν έχω επιλέξει να βάλω. Πλαθω μπαστούνια τα χαραζω μέχρι κάτω και τα ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να περνούν χρώμα. Έπειτα βγάζω από το φούρνο.  Παίρνω τις φέτες από το κάθε παξιμάδι με πολύ προσοχή γιατί σπάνε εύκολα και τις απλώνω μια μια σε ταψιά που πάντα έχω λαδόχαρτο. Τελειώνω το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Δεν δυναμωνω το φούρνο γιατί θέλω να ψηθούν καλά μέχρι μέσα και να γίνουν τραγάνα.

Σημείωση: Αν θέλετε βάλτε γλυκάνισο του πάει πολύ.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.