Πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτα

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ Η σαλάτα που έχω λατρέψει και έχει σταθερή αξία στο τραπέζι του σπιτιού μου.. Απλά νόστιμα υλικά κάνουν την πατατοσαλάτα μας πεντανόστιμη και λαχταριστή. Η σπιτική μαγιονέζα της δίνει υπέροχο χρώμα και άρωμα.. Θα τη λατρέψετε….

ΥΛΙΚΑ:
4 πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
2 βρασμένα αυγά
2 κλωνάρια σέλερι με το βλαστό τους ψιλοκομμένα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3-4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα,
3 κ. σ καλαμπόκι βρασμένο,
1- 2 κουταλιές πράσινες ελιές (ροδέλες)
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
μισό ξερό κρεμμύδι,
1 καρότο τριμμένο
1 γεμάτη κουταλιά σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
3 γεμάτες κ. σ. σπιτική μαγιονέζα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ. σ. κρέμα μπαλσαμικού με πορτοκάλι
λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 25΄-30΄ μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι.  Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε λίγο ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια .  Τις βάζουμε σε μπολ. Τις περιχύνουμε με τη κρέμα μπαλσαμικού ( πορτοκάλι με λεμόνι) και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά ( σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, ξερό κρεμμύδι, αγγουράκια, πιπεριά, καλαμπόκι, ελιές ,άνηθο, αλάτι, πιπέρι) . Ρίχνουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε απαλά. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Μεταφέρουμε την πατατοσαλάτα σε πιατέλα και την στολίζουμε με  κομμένα σε φέτες αυγά , με καρότα, κάπαρη, και αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Marianna Karras (τις συνταγές της οποίας βρίσκουμε και εδώ : https: //www. facebook.com/mageireuodasmetimarianna?__mref=message_bubble και στο Marianna’s γεύσεις).