TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Πατατοπιτάκια στο τηγάνι και στον φούρνο

Ιαν 8, 2025
in Μαγειρική
Πατατοπιτάκια στο τηγάνι και στον φούρνο
Share on FacebookShare on Twitter

Πατατοπιτάκια στο τηγάνι και στον φούρνο

Υλικά για το ζυμαράκι:

1 κιλό αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά

300 γρ.γάλα χλιαρό

300 γρ. νερό χλιαρό

1 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. ζάχαρη

1 1/2 κ.γ. αλάτι

1 ποτηράκι του κρασιού σπορέλαιο

Υλικά για την γέμιση :

1 κιλό πατάτες βρασμένες σε αλατισμένο νερό

150 γρ. καπνιστή γαλοπούλα σε μικρά κυβάκια

150 γρ. Φιλαδέλφεια

150 γρ. φέτα θρυμματισμένη

1 κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 χούφτα ψιλοκομμένο πράσο

1 μικρο κομματάκι βούτυρο

3 κ.σ. γάλα μπόλικο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση ζύμης :

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό γάλα και νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη το μέλι και την μαγιά. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός. Μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε το αλάτι το σπορέλαιο και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε. Θέλουμε να έχουμε μια απαλή ζύμη που κολλάει λιγάκι στα χέρια. Ρίχνουμε λίγο αλευράκι από πάνω τα σκεπάζω και αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμαράκι μου.

Εκτέλεση γέμισης :

Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λιγάκι. τις περνάμε από τον μύλο η΄με το εργαλείο του πουρέ. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο την γαλοπούλα το κρεμμύδι το πράσο και τα σοτάρουμε. Όταν έχουν μαραθεί αρκετά ρίχνουμε και το Φιλαδέλφεια. Σε μια λεκανίτσα ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί και τέλος βάζουμε την φέτα και το αλατοπίπερο.

Εκτέλεση :

Αν θέλουμε να τα κάνουμε στον φούρνο που θα βγουν σαν πατατοψωμάκια. Λαδώνουμε το ταψί και κάνουμε μικρά μπαλάκια των 50 γραμμαρίων και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα. Κλείνουμε από κάτω το ζυμαράκι και τα αραδιάζουμε με μικρά κενά ανάμεσά τους. Αλείφουμε από πάνω με κρόκο αυγού και λίγο γάλα. Ρίχνουμε από πάνω σουσάμι και τα βάζουμε στον φούρνο στους 50 βαθμους μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Όταν έχουν φουσκώσει βάζουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς χωρίς να βγάλουμε καθόλου από μέσα τα πιτάκια μας. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα.

Όταν είναι να γίνουν στο τηγάνι που εγώ τα λατρεύω και νομίζω ότι είναι πολύ νοστιμότερα. Ανοίγω μικρά πιτάκια με τον ίδιο τρόπο γεμίσω κλείνω από κάτω να γίνουν μια μπαλίτσα Αλευρώνω ένα δισκάκι και ακουμπάω επάνω τα πιτάκια μου τα πιέζω λιγάκι και τα σκεπάζω να φουσκώσουν. Βάζω σπορέλαιο στο τηγάνι και τα τηγανίζω μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να είναι καλό για την υγεία, σύμφωνα με μελέτη – Διαφωνούν οι ειδικοί

Ένα ποτήρι κρασί μπορεί να είναι καλό για την υγεία, σύμφωνα με μελέτη – Διαφωνούν οι ειδικοί

Τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης μπύρας, σύμφωνα με τους ειδικούς

Τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης μπύρας, σύμφωνα με τους ειδικούς

ΗΠΑ: Διασώθηκε άλκη που ήταν μπλεγμένη σε σχοινιά σε ορειβατικό μονοπάτι

ΗΠΑ: Διασώθηκε άλκη που ήταν μπλεγμένη σε σχοινιά σε ορειβατικό μονοπάτι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd