Πατατοκεφτέδες με τυρί και ζαμπόν

Υλικά :

  • 2-3 βραστές πατάτες μετριες
  • 2 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2-3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. τυρί γκούντα τριμένο
  • 2 κ.σ. τυρί πεκορίνο τριμένο (αν θέλετε)
  • 250 γρ. φέτα τριμένη με τα δάχτυλα
  • λίγο άνηθο (προαιρετικό)
  • πιπερι
  • 1 αυγο
  • αλεύρι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπώλ ρίχνετε τις πατάτες και τις λιώνετε.
  2. Βάζετε με την σειρά όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί και το αυγό.
  3. Ζυμώνετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  4. Πλάθετε κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε.
  5. Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά να γίνουν ροδοκόκκινοι.
  6. Τρώγονται μια χαρά και ζεστοί και κρύοι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έδωσε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”.