Πατατοκεφτέδες γεμιστοί με μανιτάρια

Πατατοκεφτεδες γεμιστοί με μανιτάρια.  Η γεύση τους μοναδική!!

Υλικά:

1kg πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
3/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι, πιπέρι

Για την γέμιση:
250 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τσιλι flakes αν θέλετε
ελαιόλαδο
τυρί για το πασπάλισμα αν θέλετε

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις πατάτες να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.   Προσθέτετε  τα μανιτάρια το σκόρδο τη ρίγανη, αλατοπιπερωνετε και προσθέτετε τα υπόλοιπα μπαχαρικά στην προτίμηση σας. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε και αφήνετε μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν περίπου 10 με 15 λεπτά.
Αλατοπιπερωνετε τις πατάτες, τις λιώνετε και προσθέτετε το αλεύρι. Ζυμώνετε να ενωθούν τα υλικά.
Παίρνετε λίγη ζύμη, όσο μεγάλα θέλετε να τα φτιάξετε, ανοίγετε, βάζετε στη μέση από τη γέμιση και κλείνετε προσεκτικά.
Αλευρώνετε ελάχιστα και τηγανίζετε από κάθε πλευρά σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρετε με παρμεζάνα αν θέλετε. Τα υλικά, τις ποσότητες τα προσαρμόζετε στις δικές σας προτιμήσεις.
Πολύ εύκολα και πολύ νόστιμα!!


Καλή επιτυχία!!
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Elena Psillia.