Πατάτες ογκρατέν με αυγά

Υλικά :

Υλικά :

πατάτες

αβγά βρασμένα

κίτρινα τυριά

μπέικον

κρέμα γάλακτος

λίγο γάλα

αλάτι

πιπέρι οι ποσότητες είναι ανάλογα με τις ανάγκες της οικογένειας

Εκτέλεση :

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατατες στρογγυλές και τις τηγανίζουμε. Αν θέλετε δεν τις τηγανίζετε αλλά η γεύση τους είναι σαν βρασμένες και εμένα δεν μου αρέσουν. Τις στρώνουμε σε ένα ταψί προσπαθώντας να είναι η μια πάνω στην άλλη για να μην έχει κενά ο πάτος του ταψιού μας και ρίχνουμε αλατάκι. Στην συνέχεια ριχνουμε λίγο κίτρινο τυρί και μικρή ποσότητα κρέμας γάλακτος. Επάνω στην κρέμα γάλακτος ακουμπάμε ροδέλες από τα βρασμένα αβγά τα σκεπάζουμε με το μπέικον ριχνουμε ξανά αλατάκι και πιπέρι, Βάζουμε από πάνω άλλη μια στρώση πατατες όχι όμως τόσο κοντά όσο στον πάτο του ταψιού μας και πάλι λίγο αλατάκι και από πάνω μπόλικο κίτρινο τυρί και στο τέλος κρέμα γάλακτος που την εχουμε αραιώσει με ένα μικρο φλιτζανάκι γάλα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει το φαγάκι μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).