Παστωμένα αμπελόφυλλα

ΠΑΣΤΩΜΑ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΩΝ…

Παίρνουμε τα αμπελόφυλλα, κόβουμε τα κοτσάνια, στρώνουμε 5 τμχ μέσα στην παλάμη μας, βάζουμε με το χέρι μια γεμάτη πρέζα χοντρό αλάτι, διπλώνουμε όπως το βίντεο και τα τοποθετούμε σφιχτά στο βάζο Σε κάθε σειρά από φύλλα ρίχνουμε έξτρα αλάτι. Παίρνουμε μια καθαρή στρογγυλή πέτρα, την βάζουμε σε σακούλα και την τοποθετούμε πάνω στα παστωμένα φύλλα. Γεμίζουμε με νερό το βάζο και το κλείνουμε. Για ένα μήνα κάθε μέρα ανοίγουμε και βλέπουμε την σαλαμούρα. Τα φύλλα πρέπει να είναι σκεπασμένα καλά με την άλμη, αλλιώς θα χαλάσουν. Αν περισσεύει άλμη και ξεχειλίζει την ελαττώνουμε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Κοντζε Αντωνιαδου, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ :https://mariakontzant.blogspot.gr