Παστιτσομπούρεκο

Είμαι της άποψης ότι και το ομορφότερο φαγάκι κάποια στιγμή σε κουράζει.
Την ιδέα για το σημερινό φαγάκι την πήρα από την Βασούλα.

Υλικά: 
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γραμ μακαρονάκι κοφτό
500 γραμ κιμά σπάλα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κσ πελτέ ντομάτας
1 κγ μπαχάρι τριμμένο
1/4 κγ κανέλα
αλατοπίπερο
1 ποτήρι νερό

Υλικά για την σάλτσα:
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κσ πελτέ ντομάτας
4-5 κσ ποτηράκι ελαιόλαδο
λίγο μπαχάρι τριμμένο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
λίγη καστανή ζάχαρη
αλατοπίπερο
και λίγο νεράκι να βράσει η σάλτσα μας

Εκτέλεση :
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα πιέζοντας με ένα πιρούνι τον κιμά να γίνει μικρά μπαλάκια
Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας το μπαχάρι την κανέλα το αλατοπίπερο και ένα ποτήρι νερό.
χαμηλώνουμε την φωτιά να σιγοβράζει μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό.
Το σουρώνουμε και το βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Όταν έχει κρυώσει χτυπάμε τα ασπράδια που μας περισσεύουν από την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε το μακαρονάκι.
Μόλις είναι έτοιμος και ο κιμάς προσθέτουμε και αυτόν στην κατσαρόλα που έχουμε το μακαρονάκι.
Κάνουμε μισή δόση μπεσαμέλ και την ρίχνουμε και αυτή στην κατσαρόλα και τ’ ανακατεύουμε όλα μαζί.
Ανοίγουμε το πακέτο με το φύλλο κρούστας και το κόβουμε στην μέση.
Παίρνουμε 2 φύλλα που τα αλείφουμε ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο η’ αν θέλετε βούτυρο.
Βάζουμε στην μέση μια καλή ποσότητα από τα υλικά του παστίτσιου.
Κλείνουμε τις δυο πλάγιες πλευρές και ρολάρουμε το μπουρέκι μας.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα τα φύλλα.

Εκτέλεση για την σάλτσα :
Όταν βάλετε τα μπουρεκάκια σας στον φούρνο ετοιμάστε την σαλτσούλα για βάση στο πιάτο σας.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και την σιγοβράζεται μέχρι να δέσει και να γλυκάνει.
Σ’ αυτό το φαγάκι δεν βάζω φρέσκια ντομάτα να μην βγάζει υγρά.
Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα μας την πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ ή  στο μουλτι.
Σερβίρετε τα μπουρεκάκια σας σκέτα η με μια κουτάλια σάλτσα στην βάση του πιάτου.

Βασούλα σ’ ευχαριστώ πολύ πολύ για την ιδέα!!!!
https://www.facebook.com/vasiascrazykitchen/photos/pcb.1689683674604181/1689682944604254/?type=3&theater

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).